Filme / Festivaluri de film

we need to talk about Kevin


sursa foto

Un film care începe cu mult roşu şi o mulţime de semne de întrebare. Pe măsură ce filmul avansează întrebările încep să capete răspunsuri. Pe măsură ce filmul se derulează ne pierdem răbdarea şi ne recăpătăm speranţa. Vedem fericirea unui părinte atunci când îşi creşte copilul şi disperarea lui atunci când nu reuşeşte să îl înţeleagă aşa cum ar trebui.

Kevin este fiul unei scriitoare, care încearcă din răsputeri să îl înţeleagă şi să-l iubească, chiar dacă de cele mai multe ori ea rămâne cu impresia că propriul ei fiu nu o iubeşte – fără un motiv anume. Îi spune soţului ei despre acest sentiment pe care îl are în preajma copilului, dar Franklin dă vina pe oboseala ei, pe faptul că din cauza copilului a trebuit să renunţe la slujba pe care o avea şi a faptului că el este un copil energic care are nevoie de atenţie.

Primind secvenţe din trecut şi din prezent pe tot parcursul filmulu, vedem copilăria lui Kevin şi încercarea mamei lui de a-i intra în graţii şi a fi iubită de acesta, lucru pe care îl simte cu adevărat în momentul în care copilul ei se îmbolnăveşte iar ea îi citeşte povestea lui Robin Hood, acesta creeând o pasiune pentru trasul cu arcul.
Pe măsură ce Kevin creşte, acesta este suspectat de mama lui că ar face lucruri care să o supere, enerveze sau să o rănească doar pentru plăcerea lui de a vedea-o suferind.

Apariţia unui nou membru al familiei, a unei surori, o face pe Eva să creadă că poate astfel fiul ei se va purta mult mai frumos cu ea, dar descoperă doar că sora lui mai mică este o nouă sursă pe care acesta îşi varsă supărările, purtându-se urât cu ea şi lăsând la îndemâna ei lucruri cu care aceasta se poate răni foarte uşor.

Eva încearcă să-i spună acest lucru soţului ei Franklin dar acesta apără băiatul spunând că este doar metoda lui de a se maturiza. Încercarea ei disperată de a-şi convinge soţul că băiatul lor are o problemă şi ar trebui să fie consultat de un expert este unul din motivele pentru care Franklin cere divorţul, discuţie care este auzită de fiul lor.

Trecerea de la o vârstă la alta din copilăria şi adolescenţa lui Kevin se face prin secvenţe din răzbunarea supremă a lui pentru mama sa, pe care o crede vinovată pentru destrămarea familiei. Salvarea ducând răniţi, oameni aruncând cu obiecte în casa ei şi vopsind-o în diferite culori, ea încercând să evite contactul cu toţi oamenii trecutului ei.

Dragostea unei mame este foarte puternice. Ea poate să treacă peste absolut orice răzbunare copilărească ar face copii ei, chiar dacă acea răzbunare îi distruge tot ce şi-a dorit de la viaţă, atât timp cât îi rămâne un copil pe care să-l strângă în braţe şi să-l iubească, ea nu este singură.

Kevin sărbătorindu-şi aniversarea a 18 ani după gratii, fără zâmbetul lui inocent pe care-l arăta de câte ori o făcea pe mama lui să sufere, lasă armele jos faţă de familie deoarece descoperă că aceasta nu a renunţat la el, îl iubeşte în continuare şi nu mai caută mtivul pentru care fiul ei n-o mai iubeşte, obişnuindu-se deja cu toate faptele pe care acesta le făcuse şi pentru care lumea o acuzase. S-a întrebat atât de mult timp cu ce a greşit ca mamă, de ce fiul ei o urăşte, iar el a fost ocupat atât de mult timp să o urască încât a uitat şi motivul pentru care-i făcea atâta plăcere să îi facă rău.

Un film despre părinţi, despre cum ei nu renunţă niciodată la copii lor, orice ar face aceştia.