bucati de ganduri

vremea nu ma ajuta

Pentru că poate nimic nu mai contează, doar vremea, care mi-ar putea strica o stare de spirit, pe care mă chinui să o am, dar nu reuşesc nici măcar să o creez. Totul devine mult prea confuz în jur ca să mai conteze şi de ce? De ce toate astea? Parcă iar sunt în bucata aia de vreme când totul se aruncă doar peste mine. Da, ştiu, asta se poate întâmpla, dar sunt convinsă că nu tot ceea ce zboară se mănâncă, şi asta e de bine. Sau poate fi de rău.

Partea uşor nasoală este că nu ai cum să scapi de stare, o poţi da la alţii, dar atât timp cât nu vrei, din adâncul fiinţei tale să te scapi de ea nu vei reuşi. Da, vei zâmbi şi vei spune tuturor că e gata, că a trecut, e veşnica minciună care îţi străbate iar creierul, dar care, spre surprinderea ta îi face pe cei din jurul tău să se liniştească. Ei rămân cu impresia că nu e nimic neînregulă cu tine, iar tu eşti în sfârşit în stadiul în care, ai scăpat de cei care te pot sâcâi, şi care tot timpul în perioade de acest gen, adoptă un interes care e atât de fals încât nici să te mai scârbească nu mai poate, deoarece îţi rămâne pur şi simplu în gât.

Este oare vreo şansă să nu mă mai bântuie atât de mult timp starea asta? Sau măcar două şanse, ştiu şi eu? Poate că nu vreau să scap atât de mult precum pretind. Poate că doar ador să fac pe victima atât de mult timp, şi când văd că nimeni nu mă bagă în seamă, mă hotărăsc să schimb starea de spirit. Poate că asta e soluţia pentru un moment de acest gen. Poate că totuşi nu.

Iar am aberat atât de mult, şi am făcut pauze încât am uitat care era subiectul iniţial, ar trebui să mă opresc. Gata. Opreşte-te. Stai departe de toate tastele astea care ar putea să scrie gândurile tale în acest moment. Stai departe de orice te poate da de gol, şi poate demonstra că eşti om, “şi tu, la fel ca mine”