Gramada

Vrajeaua de luni

M-am trezit cu nasul la cearceaf, la propriu, aveam nasul băgat în cearşaf şi perna trasă peste cap să nu mai aud telefonul sunând. Unii oameni nu ştiu că luni nici iarba nu creşte aşa că ei te sună, de la 9 dimineaţa să te întrebe “ce faci?dormi?da e nouă!” . Da, ştiu că e nouă, m-am uitat la ceas când înjuram şi căutam telefonul, da ştiu că tu lucrezi, eu nu. Eu am frecat menta până seara târziu pe net mai mult sau mai puţin în mod util, şi nu mă interesează că tu mă suni la 9 dimineaţa.

Vrajelile strânse săptămâna trecută până în ora prânzului la telefon. nu ştiu când oamenii vor înţelege că eu nu înţeleg codurile, sunt blondă la rădăcină, şi dacă mă chemi la o cafea, am impresia să-mi pui cafea în pahar, nu suc!

– ce faci păpuşe? ieşi mai încolo la un suc?

– nu ştiu. Sună-mă mai încolo şi-ţi zic!

– ce faci tu? dormi? ioooi dormi! Vroiam să te chem la cafea. Aha. Eşti sigură că dormi. Ohoooo… ok

–  bună, te-am sunat să te întreb ce faci diseară, poate vrei să petrecem o seară romantică împreună

– cum?

– păi ştiu şi eu… o pizza, un vin… vedem!

– vedem ce?

– păi… romantismul!

– hey, te-am sunat să te chem pe la 2 la mine… la un film

(asta e cea mai veche, veche de când există tv-u)

dar după cum bine ştiu şi eu ştii şi tu, astea sunt cele mai cunoscute. Eu am prins una mai penibilă săptămânile trecute, tot o zi de luni, dar era după prânz, deci nu înţeleg scuza. FAza era aşa. Zăceam pe litoralul clujean privin marea Someşul cum vine el cu valurile lui mititele, şi era prima mea zi de bronz pe 2010. Plictisindu-mă mă hotărăsc să admir stratul de bronz al altora, spre exemplu al celor ce trec pe lângă mine. Trece un tip, se vedea că el stă de cel puţin două săptămâni zilnic la plajă. Trece şi pe la sală, asta judecând după cum i-a pocnit pielea pe umeri, bicepşi, ietc. se uită la mine, eu mă fac că admir marea Someşul şi zice duma “ce bronz frumos ai, de mult stai la plajă?”