Gramada

viata-i complicata


Cand eram mica adoram piesa asta… si acum nu pot sa zic ca o urasc, “ma scol dimineata c’o durere de piept, c’o durere in gat… in inima tepi […] renunta la lupta si chin, si te complica mai putin”
“stai drepti si fa-i fata, e’o atat de com-pli-ca-ta viata”
Constat ca, de mica, imi place sa ma complic. De fapt, nu imi place sa ma complic, dar cu cat situatia e mai complicata, cu atat stiu sa ies mai bine din ea. In clasele 1-4 adoram problemele de mate complicate, si habar nu aveam sa le fac pe cele usoare. Toata lumea se minuna. Prin liceu citeam romane de autori complicati, fara sa reusesc sa inteleg prea bine anumiti poeti care evidentiau fiecare gand in 2-3 versuri.
Cu cat e mai complicat, cu atat inteleg mai bine. Cu atat imi place mai mult. Totusi observ cu stupoare? ca , lucrurile simple nu sunt sigure. Atunci, tindem oare fiecare dintre noi a ne complica pentru a avea certitudinea sigurantei in spatele nostru?
Daca e usor, e evident ce se intampla, si atunci? Daca e evidenta siguranta si in ceva simplu, de ce mai evitam? Daca e evident nu ne place? Ciudata fiinta asta omeneasca, tinda sa isi complice viata, sa se planga ca e complicata, iar, atunci cand viata e fara complicatii, se plange ca e plictisitor
cum o fi mai bine?