Gramada

Viata de paznic la insitutii de stat

De-a lungul timpului am ajuns la concluzia ca paznicul unei institutii este cel mai puternic om al acesteia. Hai sa o luam logic, daca treci de paznic poti sa ajungi oriunde doresti in cladire. Trebuie sa treci de privirea lui serioasa, ochii mijiti cu care te priveste analizandu-te sa vada daca esti de incredere sau nu. Ei nu sunt Dorei, ei sunt baza societatii.

Toata responsabilitatea cade pe el. Toata. Mai mult de atat, el stie tot ce se intampla. Toata lumea le spune off-ul. Un fel de psiholog si info point al institutiei. Un psiholog cu putere de decizie de care depinde timpul tau liber si viata ta.

Daca ai nevoie de ceva, o sa mergi prima data la el. El te poate rezolva cu orice, daca are chef. Nu o sa poti sa-l mituiesti. Este o rusine pentru el si institutia pe care o reprezinta asa ceva. O sa-l vezi intotdeauna purtand cu mandrie uniforma de la security si chipiul. Privind oamenii din jurul lui si mandrindu-se ca el cunoaste pe toata lumea.

Directorul institutiei ii da buna ziua, iar femeia de servici il priveste cu mandrie. Mai duce cafele la colega de la caserie , pentru ca-i amabil si nu are ceva important de facut. Uraste zapada pentru ca trebuie sa dea la lopata si il oboseste, iar vara se plange de caldura.

Seara cand ajunge acasa se mandreste prietenilor: La noi la institutie….

Uneori, mai are momente cand se deprima. Se gandeste ca poate lumea nu o sa mai aiba nevoie de el. Lumea nu o sa mai doreasca paznici la institutii si toata lumea o sa mearga doar pe camere si sisteme de securitate. Alarme digitale. Cum o sa-i protejeze pe colegii lui niste camere, alea doar inregistreaza, zbiara alarma dar cine o sa calmeze oamenii agitati care zbiara si nu inteleg dom’le ca asa-i sistemul si nu ai ce sa faci.

Paznicul isi desface berea, ridica tableta de pe masa si priveste. Slide to unlock. Deschide un browser si scrie : http://www.sistemalarme.ro . Respira adanc, se plimba pe tot site-ul si se gandeste ce sa-si comande sa isi stie casa de vacanta mai sigura. Stie doar ca paznicii au multi oameni care-i urasc pentru puterea lor.