bucati de ganduri

Vara este a fructelor

Imi aduc aminte de copilarie. Imi aduc aminte atat de mult de copilarie incat imi doresc sa ma intalnesc iar cu inocenta noastra de copii, care adorau, prin mijlocul verii sa fugareasca plantatiile vecinilor de la bunici. Asteptam flamanzi sa avem multe fructe prin gradina, iar faptul ca noi le aveam in gradinile noastre nu avea sens. Parca ale noastre aveau un gust mai rau, iar ale lor erau cele mai delicioase din acel moment. Nu exista nimic mai bun pe lume decat ceea ce reuseam sa furam de la vecini. Parca toata adrenalina aia dadea un alt gust tuturor lucrurilor pe care le mancam.

In curte, bunica are o tufa de merisoare, sunt atat de superbe. Obisnuiam sa fac plaja langa ele si sa degust. Ma strambam enorm de la faptul ca erau acrisoare, fara sa stiu de fapt cat sunt de bune. Bunica insista intr-una sa mai mananc din ele, ca-mi face bine, dar tot ce reuseam era sa ma  stramb. Trebuie sa recunosc ca dulceata de merisoare facuta de ea este ceva ce o sa-ti ofere indeajuns de multa fericire papilelor gustative, incat n-o sa-ti vina sa crezi ca e facuta din fructele alea mici si rosii. In acelasi timp, o bautura usor alcolica facuta din ele o sa impresioneze pe toata lumea. Recomand consumul cu moderatie, deoarece la mixul de arome e posibil ca a doua zi sa vina cu dureri de cap.

Cat de mult ajuta organismul si il revigoreaza un suc de merisoare proaspete, este inutil de spus. Trebuie sa ne bucuram de toata vara asta cu atat de multe fructe proaspete, deoarece iarna ne umplem de toxine.

Ce ne opreste sa ne plantam o tufa de merisoare, ca sa avem fructe proaspete multa vreme? Mici si de un rosu aprins, infrumuseteaza curtea – fie ca e gradina mica din fata casei, sau cea din fata blocului, ne aduce veselie, iar daca este o turma de copii care o ataca, sa ne bucuram ca o sa guste un fruct proaspat si sanatos.

 

sursa foto