Unghii

Unghiile mici – nu sunt o drama !

Multa lume care ma cunoaste a prins cel putin o data ghearele mele faimoase, pe care le cresc multa vreme cu atentie. O parte stiti albumul de pe facebook, dar pentru cine nu stie, ofer aici o mostra a unghiilor mele, poza facuta in 2009.

Mie imi place sa le fac rotunde pentru ca am degetele lungi si pentru ca sunt mai greu de confundat cu cele false. Pe de alta parte, asa m-am obisnuit si eu accept greu schimbarile – cam de orice fel. Am invatat cum sa le ingrijesc, am invatat sa am rabdare cu ele, de la o anumita dimensiune port pila si forfecuta des dupa mine deoarece stu ca risc sa gesticulez prea mult si sa le rup in coltul unei mese, sau sa le agat intr-un spate de baiat.

Dupa o perioada indelungata in care unghiile mele sunt mari, oricat le-as ingriji de mult, trebuie neaparat sa urmeze o perioada de recuperare in care le tin scurte. Nu cred in intaritoare, eu ma dau cu crema pe maini, le tin nevopsite si asa mai departe.

Este pacat ca unghiile scurte sa fie neingrijite sau nevopsite. Am auzit multe fete plangandu-se ca nu sunt tentate a-si vopsi unghiile deoarece ele sunt prea scurte. Am sa va arat cateva desene pe care le-am facut eu pe unghiile mele scurte (da, le gasiti si pe facebook).

Am incercat un test, si un model vazut pe net (nu mai stiu la cine) 😀

Se pune o baza, orice baza pe unghie – eu am folosit una usor transparenta de culoarea degetului :

In diferite colturi ale unghiei am picurat o pata mai mare de o culoare mai aprinsa, in interiorul careia am pus o pata mai mica din aceeasi nuanta ca baza dar mult mai inchisa, in acest exemplu am folosit verde si visinu :

Am sa continui sa va dau idei pentru a va vopsti unghiulele mici, poate daca le alintati cu multe culori or sa va creasca putin mai maricele si nu va trebui sa le chinuiti cu unghii tehnice.