Aberatii speciale

un lucru pe care pisipoancele de FSEGA ar trebui sa-l stie

Dragele mele,

Eu inteleg ca din diverse motive voi in fiecare dimineata stati in fata dulapului aveti dileme existentiale, va machiati, va luati tocurile si mapele si porniti spre scoala cu gandul de a fi ceva in viata. Nu stiu cate sau mai bine spus cati din cei peste 10.000 de studenti care studiaza la FSEGA (Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor) vor apuca vreodata sa lucreze in domeniul ales : economisti, contabili, etc. Nu stiu nici macar cate din toate aceste studente visau la asta din copilarie si au habar de ce trebuie sa invete toata matematica aia.

revin…

Scumpele mele fete aranjate, cu botic, gene lungi si mult timp liber. Vreau sa va anunt doar ca jobul pe domeniul facultatii pe care o urmati nu va pregateste sa fiti viitoare femei de afaceri. Prea putine dintre voi o sa reusiti sa ramaneti pe domeniu, iar cateva foarte reusite dintre voi, cu decoltee adanci, plictsite si gene false vor ajunge cu putina truda sa fie ceea ce numim azi “functionari plictisiti” sau in cel mai rau caz “secretare nefutute”.

Jobul aferent facultatii este unul care vă va distruge frumusetea, ingrasandu-va, sapandu-va cearcane adanci in obraz si vergeturi groaznice pe picioare. Noptile de club se vor transforma in nopti cu sute de facturi in jurul vostru, cu OP-uri, 300, 301, 101, 102, 094 si o imprimanta care va vrea sa functioneze doar atunci cand are ea chef nu cand ai tu de lucru. Diminetile le vei petrece la finante, registru comertului, somaj, trezorerie sau intr-un butic de bloc fara caldura, stand la coada sau inghetand in timp de primesti facturile. O sa ai controale de la alte colege d-a tale care au zambit mai bine la vreo materie si care zambind iti vor amenda clientul cu sume frumusele pe care tu le-ai fi putut evita daca erai un pic mai desteapta.

Oricat de mult ai urat tu matematica, o sa o visezi seara si absolut tot ce ai invatat in facultate nu se va mai aplica “in lumea reala”. Viata ta nu va mai fi aceeasi, de multe ori te vei intreba de ce ai ales sljba asta iar raspnsul va fi acelasi ca atunci cand cineva te-a intrebat “de ce ai venit la facultatea asta”.

Sper ca cei peste 10.000 studenti de la FSEGA sa realizeze ca facultatea aia o sa le aduca doar cearcane atunci cand vor ramane pe domeniul dorit, iar pentru cei care se vor redirectiona intre timp spre alte domenii, sa realizeze ca niciun job nu iti va aduce bani multi fara cearcane.