Prezent

Un dulap plin de haine si amintiri

După secole de insistenţe şi şantaje emoţionale, m-am lăsat convinsă să fac o curăţenie maximă şi generală în dulapul meu de haine. Am chemat o prietenă să mă ajute, pentru a scăpa de tentaţia de a păstra anumite hăinuţe.

Este ciudat cum tot trecutul, toate amintirile se păstrează în haine, nu în poze. Cu greu m-am lăsat convinsă să renunţ la o parte din ele. Rochiţa aia pe care o port de milenii, care are legende de petreceri legate de ea. Bluza aia pe care n-am mai purtat-o de când era Funar primar, dar care la vremea aia îmi plăcea la nebunie.

Renunţatul la trei saci de haine, care îmi sprijină acum dulapul şi aşteaptă să găsească o familie care să se bucure de ele aşa cum m-am bucurat eu, câţiva ani buni de zile. Amintirile hainelor continuă cu altcineva, alţi oameni care vor vărsa suc pe ele, le vor uita în coşul de rufe.

Este uimitor căt de mult ne ataşăm de lucruri şi devenim oameni care le păstrează ascunse pentru că ni se pare tot mai simplu să ne amintim de momente. Avem toată tehnologia să ne amintim lucruri prin poze sau aplicaţii care ne plimbă înapoi prin timp şi prin tot ce am făcut, dar noi totuşi insistăm să ne legăm la o tonă de lucruri care ocupă spaţiu. Haine pe care le vom purta într-o zi sau un sertar de nimicuri pe sistemul nu se ştie niciodată.

E greu să renunţi la un teanc imens de haine, dar holbatul la ele în saci ajută mult peste momentul de closure şi realitatea faptului că uneori, trebuie să renunţi la trecut şi să faci loc (în dulap) pentru un viitor mult mai frumos.