Aberatii speciale

Twitter te ţine captiv, te zdrobeşte

Există un moment culminant în viaţa fiecărui om. Acela nu este cel în care se căsătoreşte, nici cel în care fumează prima ţigară, nici cel în care i se rupe prezervativul, nici măcar acela în care-şi face un mastercard. Este cel în care îşi face un cnt de twitter. Intră în fiecare zi de acasă şi îşi anunţă prietenii că a venit de la lucrul, la job mai spune că se ceartă cu iubita sau că îl enervează şefu, twit la care toţi colegii lui de servici vor da RT cu seruiozitate.

Momentul cumplit este cel în care ajunge acasă, iar soţia lui îi lasă un dm pe twitter : în seara asta vreau să o skol în @funkybar , iar el se uită debusolat, pentru că încă nu ştie dacă este sau nu ceva #deurmărit sau sunt doar #vrăjeli. El vroia să meargă #lamall şi să stea să mănânce aripi picante de la kfc împreuna cu @ea.

Simte cum degetele îi caută telefonul în buzunar în fiecare moment şi nu se mai gândeşte să îi dea un sms ci îi dă un dm pentru că twitteru e mai rapid. Spune : accident în faţa blocului. mă duc la #bererece acolo, vreau să ştiu dacă în seara asta am ceva #desexat

Nu ştie nici el ce l-a apucat, dar simte că este ceva aiurea cu el. În loc să se uite la ştirile de la şapte, sau să o spioneze pe vecina de la 4 care face duş cu geamul de la baie larg deschis, stă cu ochii buclucaţi în tweetdeck să vadă dacă cineva dintre cei n+k followeri pe care-i are mai spune ceva, dacă SOV s-a transformat în SUV , dacă Mădălina Manole a luat otravă sau s-a dus să o caute pe Elodia şi totul a fost doar o scamatorie gen 2Pac pentru ca fanii să nu o mai bruieze în fiecare moment.

Viaţa acestui om ăncepe să se învârtă în jurul twitterului. Dă un  tweet ospătarului să mai aducă o #bererece şi iubita îi dă un dm dimineaţa pentru #remotecoffe. Nu ştie de ce nu îl mai sună prietenii, dar nici nu simte nevoia asta, deoarece ştie că Big Brother îi urmăreşte fiecare mişcare, până şi Hamlet ar fi strigat : to tweet, or not to tweet, this is the quiestion. Elizabeth a început să aplaude cu lacrimi în ochi şi a dat pe twitter “to tweet!”

Când pică reţeaua, sau nu ai semnal începi să te simţi singur. Twitteru nu se mai updatează şi lumea începe să uite de tine. Facebook şi Y! messenger par expirate, acum trebuie să fi în secolul vitezei, iar atunci când urci dealul trebuie să dai un tweet pentru ca toată lumea să ştie că eşti în concediu. Te-ai lăsat de fumat, dar nu reuşeşti în niciun caz să te laşi de a twittuii în fiecare secundă. Până şi scrisul pe blog pare ceva tabu, pentru că, dacă scrii pe twitter toată ziua, pozele le pui pe facebook, şi atunci, blogul rămâne înţesat cu pânză de păianjen, iar twitterul te ţine captiv într-o lume în care, trebuie să fi conectat.

ROBOŢILOR!