uimita de lume

Tren vs Autocar

Uneori ramai uimit de inocenta unora, cultura altora, etc. Tot timpul am avut de ales intre a merge cu trenul sau cu autocarul. Chiar daca trenul este de la distanta cel mai sigur, avand in vedere ca am obiceiul de a calatorii mult singura, am preferat autocarele, parca asa nu ma poate papa Bau-bau.

In noiembrie cand am venit de la Bucale, in spatele meu pana prin sibiu a fost o tanti care n-a auzit in viata ei de o batista. Cum am ajuns la concluzia asta? Pai mi s-a suflecat aia 5 ore. De ce nu mi-am pus castile in urechi o sa ma intrebi, pai, pentru ca uneori, la drum lung, castile sunt ultima solutie. Nu am probleme cu somnu si EuropaFm nu ma deranjeaza. M-am obisnuit cu drumul cu prioritate, oricum stirile sunt diferite fata de cele de la ora cinci.

Seria asta de venit de la Bucuresti a fost mult mai fun. Tipu din fata mea se intorcea insistent in spate
“what? nu iti place Garfield?” imi venea sa-l intrebm dar MosEne avea alte ganduri cu mine.

Am reusit sa ma asez comod, dar parca nenea prea ma legana asa ca m-a apucat o durere de cap, ceea ce ma opreste din start sa-mi pun castile, asta daca nu vreau sa se transforme intr-o migrena. Observ ca tipa din spatele meu se fataie, dar o face insistent iar noi inca n-am pornit. O facea cu atat talent ca-mi fute (scuze limbaju) niste picioare in spate. MA reasez si incepe sa se sprijine de spatarul meu. De cateva ori intre mana ei si spatar nimerind suvite din parul meu. Am inceput sa ma rog la nenea cu Barba sa n-o lase mult in spatele meu ca ma doare capul teribil.

A inceput sa povesteasca iar eu am inceput s-o ignor cu un talent innascut. Am reusit sa inteleg ca e tampita, da tampita rau. Tot povestea ca a fost acu 3287301 de ani prin locurile astea si isi amintea cate-un copac sau cladire de te miri pe unde. “wow cladirea asta mai e aici?? nu-mi vine sa cred ca imi amintesc de eaaaa!!!”
Eu eram un om fericit care-si da ochii peste cap, si se roaga la o forta cereasca sa adoarma. Ei? n-a adormit

a scos sunete. “uiteeeeeeeeeee piticiiiiiiiiiiiiiiii”
ce saracia mai poti zice aici? parca n-o vazut fata reclama de acu cativa ani cu piticii de gradina , sau parca nu sunt in fiecare popas pitici de gradina, si din cate am inteles tipa statea in chirie in Bucale, era venita de nuj unde, dar se purta de parca n-a vazut in viata ei pitici

prin Rm. Valcea a ajuns la concluzia ca batoanele de cereale Fitness au cereale. De unde stiu eu la ce concluzie a ajuns? Am desfacut unul d’odata cu ea, iar pe ea am auzit-o exclamand “wow, fii atent, are cereale”
“no shit? batoanele cu cereale chiar contin cereale? Hai pe bune? Nu ma minti?? “
ca totul sa fie complet, la intrarea in Rm. Valcea este o zona de agrement. Draguta, nu era foarte aglomerata, dar data fiind vremea nu ma mir. Lac, corturi, casute, si un strand, cu vreo 5-6 bazine. Reactia ei :

“wow fii atent, piscinaaaaa, si sunt oameni inauntru, wow”

Am ramas tampita. M-am uitat sa vad si eu cum arata tipa, si cand am vazut ca e una trecuta de 25 lejer, am cam ramas cu o falca’n cer si cu alta’n pamant.

Vrei sa iti explic cum s-a minunat cand a vazut ca langa autogara din Sibiu se construieste un bloc? Eu cred ca daca o aveam in spatele meu pana in Cluj turbam. Cum saracia sa fi in halu asta, si din ce povestea s-a plimbat prin tara o vreme si avea vreo 2 facultati terminate, dar la ce reactii avea, nu erau deloc la misto, caci prietenul ei era de asemenea uimit. Eu am ramas uimita cat de lipiti de geam au stat 5 ore.

Si stau si concluzionez : multe mai am de vazut in viata