Aberatii speciale

Trei idei de amenajare a casei cu tavan extensibil

Tavanul extensibil, de multi numit simplu “tavan fals” este un material la indemnana oricui isi doreste o reimprospatare a spatiului locuibil. Pe langa renovare el are si un imens potential decorativ si astfel poate transforma o incapere anosta intr-una placuta si cu bun gust. De multe ori, tavanul extensibil este folosit doar pentru a indrepta structuri care si-au pierdut netezimea, culoarea si forma, iar rolul sau decorativ este ignorat. Tocmai din acest motiv va prezentam in randurile de mai jos 3 idei speciale de renovare cu ajutorul tavanului extensibil.

Constructorii sunt cei care pot sa ofere sugestii pentru un decor mai nonconformist, insa de multe ori ei nu o fac si se multumesc sa presteze conform contractului, o munca de multe ori lipsita de imaginatie. Diferiti sunt cei de la vipcasa.ro care ofera o multitudine de idei de amenajare cu tavan extensibil, idei ce pot fi vazute si pe site-ul lor.

Asadar, iata ce poti intreprinde cu ajutorului tavanului extensibil, pe langa faptul ca da un aer nou incaperii:

  1. Incorporeaza corpuri de iluminat in tavan. Nu ne referim aici la simple spot-uri amplasate ici-colo ci la adevarate corpuri de iluminat construite in tavan. Acestea se numesc mai exact tavane extensibile translucide si contin o membrana translucida luminata din spate de catre o sursa de lumina intensa. Se pot crea astfel bolte divers luminate, forme geometrice, linii si curburi si se poate reda un efect de lumina naturala, egala ca intensitate peste tot in incapere.

Un exemplu de astfel de tavan translucid gasiti in imaginea de mai jos:

  1. Construieste un tavan folosind o imagine care se “proiecteaza”. Tot printr-un tavan extensibil translucid se poate ilustra o imagine preferata. Acesta se numeste tavan imprimat. Gandeste-te cum ar fi ca atunci cand te uiti in sus in camera, sa vezi un cer senin, ramurile bogate ale unor copaci sau o alta imagine relaxanta. Astfel de tavane extensibile sunt solutii ideale pentru spatii comerciale, cabinete de stomatologie sau orice alta incapere in care se doreste un stil relaxant.

  • 3. Creeaza forme diverse pe tavan – Te-ai saturat de liniile drepte si minimaliste din apartamentul tau? Da-ti frau liber imaginatiei si creeaza diverse forme din tavan fals: coloane, bolte, unduiri, separee. Inspira-te din galeria de proiecte de corpuri tridimensionale pe tavan extensibil realizate de vipcasa.ro si renunta la clasicul tavan.

Acestea sunt doar cateva din multitudinea de posibilitati la care poti opta cand lucrezi cu tavanul extensibil. Nu te bloca la clasicul tavan drept si alb fiindca acesta de mult nu mai este o alegere inspirata.