bucati de ganduri

the story. The one

Încercăm zi de zi să ne închipuim că spunem povestea vieţii noastre. Spunem poveşti despre care nimeni nu ar putea sa audă şi trăiem cu impresia că viaţa noastră este cu mult mai deosebită decât a celorlalţi oameni care compun viaţa noastră. Nu ne dăm seama că nimic nu este atât de perfect sau de bun precum vrem noi să sperăm, sau să ne închipuim. Ne-ar place, şi de fapt ce ne face cel mai mult plăcere este să visăm. Să visăm că suntem eroii tragici ai propriului nostru roman. Al propriei noastre vieţi. Suntem eroii tragici care au dreptate şi atunci cînd greşesc. Suntem cei înşelaţi din romanele de dragoste, psihopaţii, şi atotştiitorii din restul domeniilor. Suntem cei care conturează povestea de dragoste în romane, în picturi, în sculpturi, şi char pe cer. suntem cei care ne regăsim în versurile altora, în muzică şi în filme. ne regăsim în tot ceea ce nu este al nostru, iar apoi ne însuşim acel tot. Ne însuşim şi ceea ce nu meritîm. Ne însuşim tot ceea ce nu este al nostru pentru că noi nu mai avem nimic. Tot ceea ce am avut, şi-au însuşit ceilalţi şi atunci, aşa facem şi noi.

Legea naturii. Să dăm vina pe alţii, să arătăm cu degetu, să ne însuşim avutul să ne iubim ca pe noi înşine şi pe celălalt să-l ibim la fel cum se iubeşte soarele cu luna, şi nu luna cu stelele aşa cum ar fi normal. Dar ce mai este normal? Care este definiţia normalităţii în tot acest morman de litere care se aranjează cum vor ele.

“Le aranjezi tu” îmi vei spune, dar asta nu e aşa. Le aranjezi tu, îţi voi spune, pentru că eu nu scriu ceea ce vrei tu să citeşti, ci tu citeştii ceea ce vrei să aflii. Ceea ce e ăn interiorul tău şi o negi z de zi. Îl negi, pe el, căci e un sentiment care se zbate să iasă afară. Nu ţi se pare ciudat că te regăseşti în piese ale căror cuvinte nu le înţelegi? Şi nu le înţelegi, nu pentru că nu sunt destul de explicite pentru tine, ci pentru că sunt într-o limbă care îţi este străină.

Asta ce înseamnă? Că conştientul tău vrea mai mult decât îi oferi? Sau ce?? Înseamnă că povestea din care vrei să faci parte este aceeaşi poveste de care fugi. Înseamnă că vei devenii cel care nu vrei să devii, doar pentru că nu ştii cine vvrei să fi cu adevărat în viaţa asta, ca să te poţi îndrepta în direcţia aia ….