Te iubesc Luni

Te iubesc, ca pe ziua de luni (81)

Privește în jurul tău. Privește la fețele posomorâte de sub umbrele, la oamenii plouați, la norii gri care stau peste oraș. Picurii de ploaie de pe frunze și bălțile în care se reflectă lumea. Privește toate reflexiile din bălți care sunt strivite de oameni gărbiți cu griji, care sunt prea enervați de faptul că este luni și că plouă pentru a putea zâmbi măcar pentru un moment.

Fericirea constă în lucrurile mici, lucru pe care toată lumea îl știe, dar îl uită foarte repede. Toți șpeacherii motivaționali o să repete că fericirea stă în lucrurile mici, arătând poze cu pui de animale care zâmbesc. Da, dar nu toate lucrurile mici trebuie să fie ad literam. Lucrurile mici constau în gesturi mici. În zâmbete, cafele, ciocolată împărțită cu colegii sau pur și simplu un mesaj care să facă pe cineva să zâmbească.

Lasă ploaia deoparte, și ce dacă e luni, asta înseamnă că nu poți să zâmbești. Lasă irascibilitatea oamenilor care au energie pentru așa ceva. Fii mai mult decât un om irascibil într-o zi de luni ploioasă, învață să iubești ziua de luni cu mine, pentru că doar așa vei începe să fii mai productiv, mai bun, mai perfect.

Învață să te iubești, să te bucuri de lucrurile mici, iubește-te și iubește ziua de luni.

Te iubesc, zi de luni, te iubesc cu ploaia și cu norii tăi cu tot. Știu că Petunia și Iedera se bucură de fiecare strop de ploaie, vor crește zâmbitoare spre bucuria mea. Băieții țepoși își vor scoate țepii la înaintare, fără nicio problemă, iar astfel în fiecare zi de luni când îi hrănesc și le zâmbesc, mă voi bucura că toată iubirea mea îi ajută să mai crească puțin și să mă facă să zâmbesc.

Iubește ziua de luni, pentru că doar așa, se va opri ploaia.