Te iubesc Luni

Te iubesc, ca pe ziua de luni (79)

Ploile anunță că primăvara nu are de gând să plece prea repede din peisaj. De asemenea, frigul care persistă în aer dă de înțeles că nici iarna nu e decisă dacă vrea să se despartă sau nu de noi. Poate că cel mai important este modul în care privești viața luni dimineața, atunci când stai cu cafeaua în mână și cheful de a deveni productiv, în timp ce ești înfofolit dispare încet spre cafeaua aburindă de sub nas.

Totul nu mai are sens, este iar luni, iar tu, da – TU – începi să urăști tot mai mult asta, ziua care îți spune că trebuie să o iei de la capăt. Nu mai pare să conteze nici faptul că lumea încearcă să rămână pozitivă și să zâmbească tot mai mult în fiecare secundă. Totul, totul începe să aibă o altă formă, să se contureze spre  săptămână friguroasă și un weekend ușor prelungit. Urăști asta și totuși te bucură. Plănuiești deja statul cu prietenii din weekend, dar și cum o să zaci în pat și o să faci nimic în tot acest weekend.

Te iubesc, tu, zi de luni, te iubesc pe tine din tot sufletu, chiar și așa ploioasă și friguroasă. Panseluța de pe geam pare să înceapă să te iubească și ea puțin, iar ca totul să fie complet, liliecii înfloriți mă fac să zâmbesc tâmp la primăvara care știu că va pleca foarte curând dintre noi, lăsând vara caniculară să își intre în drepturi.

Arată-mi toată iubirea ta, arată-mi toată energia ta pozitivă, lasă-mă să visezl la zăcut pe iarbă cu o carte în mână și la dimineți în care privesc răsăritul de pe malul Someșului. Lasă-mă să visez la momente în care mă plimb cu muzica la maxim sau cartea favorită în căști, momentele când nici ploaia nu o să îmi șteargă zâmbetul de pe chip. Iubește-mă, tu, zi de luni, așa cum te iubesc eu pe tine!