Te iubesc Luni

Te iubesc, ca pe ziua de luni (72)

Zilele de luni iau cea mai mare amploare in weekend. De cele mai multe ori, weekendul decide cat de frumoasa sau nu este ziua ta de luni. Aspirina, cana de apa, cana de cafea de dimineata si toate lucrurile frumoase. Unde este rasaritul, pentru ca apusul cu siguranta l-am ratat.

Rasaritul este, la fel ca si cafeaua. Savuros atat timp cat nu iti intra soarele in ochi. De ce iti indulcesti cafeaua, de cate ori iti pui ochelarii pe ochi ca sa vezi rasaritul? Ah, frumusetea zilelor straine, frumusetea momentelor in care, nimic nu mai conteaza in afara de cafeaua care iti deschide ochii.

De ce nu lasi rasaritul sa faca asta?

Stiu, iti place sa dormi cand soarele rasare, dar asta, nu te face neaparat un om care are mai multa energie.

Ieri, l-am privit cum imi povesteste despre arome si texturi. Pot sa zic, ca de mult n-am mai fost atat de impresionata. Sunt sigura ca a luat foarte personal oferta de a ma impresiona, si a-mi face ziua de luni mai frumoasa. A reusit. A reusit deoarece, am gasit iar, o poza care sa faca sa merite, orice lauda, am gasit un om pe care sa-l privesc spunandu-mi lucruri pe care nu le inteleg. E drept, lucrul asta nu este cu nimic diferit fata de momentele in care ma uit la seriale cu medici si nu inteleg nimic.

Uneori, chiar nu conteaza ce a vrut sa spuna autorul. Conteaza cel mai mult cum a reusit sa transmita ceea ce era de transmis. Daca starile create sunt cele potrivite si daca sentimentele sunt placute.

De ce ti-ai pus zahar in cafea?

De ce te-ai trezit iar irascibil?

De ce urasti ziua de Luni?

Pe bune! Cu ce poate sa-ti greseaza o zi a saptamanii sa o urasti atat de mult? Chiar nu crezi ca este momentul sa faci o schimbare? Nu? Chiar nu crezi ca nu este problema unei zile din calendar, ci undeva inauntrul tau? In tot conceptul tau si preconceptiile ca zilele de luni sunt ingrozitoare?

Si ce daca ploua? Daca ploua intr-o marti sau intr-o miercuri, o sa urasti ziua la fel de tare?

Te iubesc, ca pe ziua de luni, pentru ca meriti sa zambesti la fel cum si eu merit sa te vad zambind. Te iubesc, ca pe ziua de luni, pentru ca ziua asta este motivul pentru care eu ma trezesc zambind in fiecare dimineata. Astept ziua de luni, asa cum multi asteapta ziua de vineri, dar asta este doar un concept de-al meu. Doar dorinta mea de a lasa toata ura asta deoparte, si a incerca sa zambesc cel mai mult. Stii ce? E frumos sa zambesti si sa fii ceea ce vrei tu. Un om care zambeste, chiar daca, poate, nu intotdeauna este momentul sa o faci.

Conteaza, cum abordezi totul, nu ziua saptamanii.