Te iubesc Luni

Te iubesc, ca pe ziua de luni (70)

Poti sa zambesti tu norilor? Sa-i alungi in aceasta dimineata si sa ma lasi pe mine sa ma bucur de cele multe grade pe care mi le promite soarele?

Poti sa nu ma dezamagesti cu negativism si sa ma lasi sa ma bucur in continuare de cana mea de cafea si de tigara?

STIU ce vreme e afara. Nu ma deranjeaza sa fumez afara.

STIU ca intra legea intr-o luna jumatate, nici aia nu ma va deranja.

Lasa-ma cu negativismul tau, lasa-ma sa ma bucur de tot ceea ce inseamna dimineata de luni. Nu me intereseaza ca ploua, ninge, e zapuseala, sau altele, eu ma bucur de ea. Ma bucur in fieare moment si zambesc canii de cafea si mirosului care ma face sa ma trezesc, mai rapid si mai bine dispusa.

Incearca sa-ti imbunatatesti cafeaua, asta poate sa fie o metoda foarte usoara si eficienta de a nu mai privi cu atata ura diminetile, in special cele de luni.

In rest, eu te iubesc, ca de fiecare data. Uneori mai mult, uneori doar cu mai multa pasiune, alteori iubesc doar cinismul si sarcasmul. Acum stau si te privesc, astept zambetul ala care sa-mi spuna ca apreciezi ca ai cafeaua facuta. Este ora la care soarele inca nu a rasarit, iar lumina in casa nu trebuie sa fie prea multa. In curand o sa facem concurs printre acesti pereti, pentru cine reuseste sa ajunga primul sa acapareze baia si ne vom izbi unul de altul incercand sa ne incaltam.

Este grea dimineata cand noptile sunt scurte. Dar noptile sunt scurte doar pentru a ne place sa le savuram, in fiecare secunda tot mai mult.

Bine, uneori noptile sunt scurte pentru ca unul din noi doi e cretina si pune la spalat la miezul noptii, dar alea sunt niste cazuri relativ exceptionale.

Te iubesc, zi de Luni, asa cum iubesc tastatura de pe care iti fac aceste declaratii. Te iubesc, asa cum iubesc alarma care ma trezeste. Cu sinceritate, fara cinism sau ironii. Te iubesc asa cum ma iubesc pe mine, asa cum ma apreciez pe tine. Pentru ca tu, zi de luni, esti cea care-mi aminteste ca am inca un inceput in fata. Inceputul a inca 7 zile in care sa incerc sa fiu mai buna decat in toate zilele care au trecut. Iar daca reusesc toata asta fara sa ucid pe nimeni, am sa te iubesc si mai mult. Iar daca nu o sa reusesc, am sa te ador cu acelasi zambet psihopat din bucataria umeda si cu gratii.