Te iubesc Luni

Te iubesc, ca pe ziua de luni (69)

Cliseic, 69 de zile de luni.

Soarele inca sta sus pe cer, zambitor, isi ascunde putin coltii aratand cateva grade nu foarte potrivite pentru luna Februarie. Noi ne bucuram si imbratisam ziua cu mult spor. Zambim inca de dimineata, radem isteric la cafea si ne uitam mai apoi, pofticiosi, la ce urmeaza sa ne ofere saptamana.

Inceputurile se reseteaza mai repede decat ai putea sa-ti imaginezi, iar asta este tot ce conteaza la un momentdat. Acesta este lucrul care conteaza cel mai mult in acest moment. Conteaza cum te-ai trezit, cat ai zambit si mai ales, de ce nu ai zambit. Pe cine ai imbratisat dimineata? A fost cafeaua buna? Ai mancat prajiturica? De ce nu zambesti?

Ai vazut soarele ce frumos vine sa ofere, atat de multa caldura? Iar tu ce oferi? Ura?

Este cu siguranta momentul in care sa lasi toata ura asta deoparte si sa te bucuri, pur si simplu, de ce au zilele pe care le ai in fata sa-ti ofere. Sa multumesti pentru fiecare zi, sa le iubesti si sa le adopti. Sa nu te mai lamentezi pentru ca toata lumea are probleme. Toata lumea lucreaza, bea prea mult, este mahmura, s-a ars in cafea dimineata, a varsat scrumiera in pat, a facut patinaj artistic pe gresia din hol sau altele de acest gen. Toata lumea are probleme.

Captain Obvious nu esti singurul de pe planeta care are probleme, dar sa-ti spun un secret, daca nu te mai lamentezi si te coiesti in fiecare zi pe acest lucru, vei descoperi ca dracul nu e atat de negru si ca ziua de Luni este chiar frumoasa.

Adevarul este, ca pentru ca ziua de luni sa fie frumoasa, trebuie, cu siguranta, sa fii si tu la fel de frumos. In interiorul tau.