Te iubesc Luni

Te iubesc, ca pe ziua de luni (65)

Cand vad soaerele iesind timid dupa copacii indepartati, stiu ca m-am indragostit iar. E luni iar eu zambesc tamp privind pe fereastra. Mirosul cafelei imi inunda plamanii. Deschid usor geamul sa intre doar putin din cele minus multe grade de afara inauntru. Niste barbati matura zapada din parc si de pe trotuare, o domnisoara face un balet foarte stangaci pe scarile de marmura unde a inghetat si mama ei de zapada.

Este Luni dimineata, iar eu iar zac in pijama in fata geamului, zambind tamp, cu cafeaua sub nas si cu halatul pufos, privind in gol sau mai citind. Nu e bine sa citesti dimineata la cafea, pentru ca vei vrea sa faci asta toata ziua, iar weekendul s-a terminat.

M-am indragostit iar, ca-n fiecare luni, de zambete si mesaje. De mirosuri de cafele si cani cu ravas. Sunt prea multi oameni care subestimeaza puterea unui mesaj pe cana de cafea. Unei cani cu personalitate sau cu suflet, o cana care sa te faca sa zambesti tamp, oricat de ingrozitoare ar fi dimineata ta. La fel este si ziua de luni, la fel esti si tu.

Iti simt zambetul in spatele cuvintelor, care vor sa ma impulsioneze sa mai lucrez, inca putin cu spor, inca putin. Sa terminam totul. E luni si trebuie sa ne umplem de energie, chiar daca weekendul n-a fost complet productiv. Este luni si trebuie sa zambesti soarelui, zapezii si ghiar noroiului in care se va transforma. Gheata de sub zapada si fetele morocanoase ale oamenilor din autobus.

Este luni, iar eu te iubesc asa cum nu te-am iubit de multa vreme. Astept cu nerabdare sa iti spun cat te iubesc. Astept zilele de luni ca sa te privesc si sa-ti spun: happy monday

Astept zilele de luni, doar ca sa fiu sigura, ca am mai reusit sa descretesc niste frunti, sa mai fac niste oameni sa zambeasca, sa iti amintesc ca totul se rezolva cu un zambet la momentul potrivit..

Este luni, iar eu te iubesc, mai mult decat in cea mai trista si deprimanta zi de luni a anului. Da! Pentru ca zilele de luni trebuie sa insemne putere si energie, binevointa si optimism, sarcasm si zambete, cafele varsate pe pantaloni si cuvinte multe scrise  cu drag.

E luni, iar eu te iubesc, LUNI!