Te iubesc Luni

Te iubesc, ca pe ziua de luni (64)

Zilele cetoase de ianuarie sunt cele in care iti este cel mai greu sa zambesti. Te uiti de cu seara afara pe fereastra si vezi ceata care acopera strada. Nici tipenie de om. Te gandesti ca dimineata te trezesti si trebuie sa mai rezisti inca 5 zile ca apoi sa te bucuri de doua zile libere ca apoi sa mai vina alte 5 zile in care iti urasti viata. In fiecare dimineata. In fiecare zi. Cafeaua se bea amara ca sa simti gustul vietii.

GRESIT!

Beau cafeaua amara ca sa ma bucur de gustul ei, in fiecare dimineata.

Beau cafeaua amara ca sa imi deschid ochii, sa nu mai fie atat de paienjeniti si sa vad prin ceata care se lasa.

Beau cafeaua amara ca sa ma trezeasca la realitate si nu sa ma amagesc ca totul e perfect in viata. Asa nu o sa ies pe tocuri cand e gheata afara.

Beau cafeaua amara pentru ca imi place, imi place gustul, imi place mirosul, imi place culoarea neagra – asemanatoare cu sufletul meu uneori.

Lunea este ziua in care, imi pun o lingura de zahar in cafea. Vreau sa ma indulcesc, vreau sa simt cum zaharul imi ajunge in sange, amareala nu mai imi aduce zambetul ala de Joker pe mutra, dar totusi fericirea se instaleaza in mine.

Este luni, ziua in care trebuie sa inveti sa zambesti, sa o iei de la capat cu capul sus, sa iti creezi un nou inceput, pentru ca nu trebuie sa iti mai urasti viata, in fiecare zi cand te trezesti si mergi la lucru. Nu trebuie sa mai urasti ziua de luni, trebuie sa muncesti cu drag, mult, iar astfel totul sa aiba mai mult sens. Daca totul are mai mult sens, daca aduci langa tine oameni care te fac sa zambesti, oameni care te inteleg si oameni care te inspira sa lucrezi mai cu spor. Atunci, doar atunci: nimic altceva nu mai conteaza!

Nu ezita sa imbratisezi fericirea inca din ziua de luni, sa te bucuri de tot, indiferent ca e ceata, ger, ploaie, soare orbitor, canicula, zapada de 3m, avion iesit in camp, mocirla pe jos, dezamagiri nocturne, mici arsi la miezul noptii, pizza cu aluat crud, cafea de tonomat cu gust de sosete. Invata sa te bucuri de fiecare moment in viata, pentru ca ele, la fel ca zilele de luni, sunt facute sa te faca mai puternic.

Zi de luni, astazi te iubesc mai mult ca niciodata, pentru ca astazi m-am decis sa te imbratisez si sa fac din tine, un inceput perfect!