Te iubesc Luni

Te iubesc, ca pe ziua de luni (63)

Prima zi de luni a acestui an, probabil cea mai urata de cei mai multi dintre noi. Un pic de soare printre abrurii de ceata si ger, de cafea aburinda si ramasite de tigari n-ar fi stricat in aceasta dimineata. Dar m-am trezit zambind din nou, privind telefonul care suna iar eu nu intelegeam de ce. Am ivsat ceva ce m-a faut sa zambesc multa vreme, dar nu imi amintesc deloc ce. Ma enerveaza cand uit visele care ma fac sa zambesc, dar raman totusi cu zambetul pe chip multa vreme.

Cafeaua se mentine amara si perfecta, neagra ca zilele de luni, o iubesc mai mult decat in 2015 si o pretuiesc in fiecare moment. Cafeaua este acest prieten al diminetii, care te face sa imbratisezi cu mult zambet si dragoste, toate diminetile care ti se par mai mult decat infernale. Iti desclesteaza ochii si te face sa imbratisezi totul cu mai multa energie.

Oh, zi de luni, inceput al zilelor de munca oficial al acestui an. Haide tu cu multa caldura, pentru ca in birou e la fel de frig. Haide tu cu multa mancare, pentru ca nu vreau sa mai gatesc curand, haide tu cu mult vin. De fapt nu, lasa vinul ca mai este, hai cu altceva ca alcool avem. Tu zi de luni, adu si tu o ninsoare sanatoasa, ca sa pot sa-mi savurez portia de paste in autobus in drum spre casa, sa imput si sa am privirile mosilor spre mine. Da. In fiecare zi de luni imi propun sa ma rasfat, fie ca inseamna ca zac in apa fierbinte cu spuma si lumanari pana cand ma transform intr-o stafida, fie ca imi iau un cappucino scump si fara gust, dar macar stiu ca da bine de poza pe facebook.

Ziua de luni trebuie iubita, ca pe-un alint al saptamanii pe care-l meriti, pentru ca doar asa vei reusi sa ai un inceput de saptamana superb.

AMR 51 de saptamani, deci aproximativ 51 de zile de luni.