Te iubesc Luni

Te iubesc, ca pe ziua de luni (62)

Ziarele numara zilele de ceata din oras. Le numara mai des decat numara zilele de toamna, de canicula, sau cate zile mai sunt pana la prima ninsoare. Nimeni nu stie cand o sa ninga, este o surpriza pentru toata lumea. De data asta toata lumea o sa fie luata prin surprindere, inclusiv masinile murdare din parcare, ce se vor bucura ca au avut ocazia si onoarea de a fi – macar un pic – curatate de praful adunat in ultima jumatate de an.

Este ultima luni din an. Ziua cea mai detestata de oameni de pe aproximativ toata planeta, isi ia la revedere de la toata lumea si incepe sa-si faca rezolutiile pentru anul viitor. Incepe sa isi faca rezolutiile care o fac sa spere ca la anul o sa fie mai iubita de mai multi oameni, ca o sa reuseasca sa schimbe lucruri in mentalitatile oamenilor, sa vada mai departe decat barierele pe care si le pun singuri. Sa nu uite sa spere, sa aiba curaj, in special in zilele de luni.

Cred cu tarie ca daca inveti sa iubesti ziua de luni, ea se va intoarce frumos si te va ajuta in fiecare zi de miercuri, vineri 13, marti 13 sau duminici atat de mahmure incat doar zana zilei de Luni te mai poate salva.

Exista si posibilitatea ca in fiecare an sa fie tot mai multi oameni care sa iubeasca ziua de luni. Astfel invatam sa ne iubim pe noi insine, sa ne respectam, sa ne lasam alintati si imbratisati de cei din jur si sa nu mai lasam pe altii sa profite. Deloc.

Ziua de luni este despre cafele baute in liniste, cu zambete furate pe furis printre fumul de tigara si ochii impaienjeniti blocati in ecranele telefoanelor care opresc socializarea matinala. Ziua de luni este despre cafea cu scortisoara si cacao, cheful de a citi o carte in loc sa te conectezi la internet sa vezi ce s-a intamplat de aseara pana astazi.

Ziua de luni este despre cum imi place sa te imbratisez dimineata si sa te trezesc. Asa sunt zilele de luni. Cu tine zambind si privindu-ma printre ochii mijiti, cu mie incercant sa nu fac spagatul cand cobor din pat si sustinand cu tarie ca avem nevoie de cafea adevarata!