Te iubesc Luni

Te iubesc, ca pe ziua de luni (59)

Diminetile in care suna ceasul prea devreme, sunt poate cele pe care le urasti cel mai mult. Alea sunt diminetile in care ai vrea sa dormi. E luni si ceasul ala merita aruncat pe geam. Departe. E luni si ma trezeste alarma la o ora inumana. De fapt ma trezisem singura cu cateva minute inainte si priveam ceata. Nu prea intelegeam ce zi este si mai ales, cine esti tu straine, care stai langa mine, asa cald si lipit, si ma faci sa zambesc la ore la care, nici cocosul nu a scos ochii din ceata deasa.

Cum sa nu iubesti zilele de luni cand descoperi ca ai un set de cani asortate, special ca sa savurezi zambetul de dimineata langa cafea. Asta este cel mai perfect peisaj al unei zile de luni. Chiar daca ar fi mult mai perfect sa ai soare si sa fie cald, nici ceata deasa de afara nu strica zilele de iarna si cafelele aburinde.

Te vad zambind si ma gandesc ca sper ca asta sa faci toata ziua. Sper sa te bucuri de tot si sper ca nu te-ai trezit dimineata injurand printre dinti in gand, doar la ideea de luni. Vezi tu, dragul meu, ziua de luni este acea zi a saptamanii care e urata de toata lumea. Dar daca ii dai o sansa, daca ii zambesti si o imbratisezi, daca nu o mai urasti, ajungi sa vezi ce zi superba este si sa o iubesti. Sa o iubesti asa cum o iubesc si eu. Sa te indragostesti de ea in fiecare dimineata, la cafeaua aburinda, printre zambete si muzica in surdina.

Poate ca toate zilele saptamanii merita sa fie iubite, dar crede-ma pe cuvant, asta de luni e cea mai speciala, pentru ca doar o singura data iti incepi saptamana, zambind tamp si privind canile de cafea.

IMG_20151115_135909