Te iubesc Luni

Te iubesc, ca pe ziua de luni (56)

Aseara nu s-a lasat ceata, desi o asteptam. Stateam in geam si ma uitam cum ploua dorindu-mi sa fie ceata. Era trecut de miezul noptii, asadar era clar. Este luni deja. Somnul nu-mi dadea tarcoale dar ceaiul cu portocle si caloriferul cald, sunetul picurilor de ploaie in streasina. Frumoasa toamna.

Astept sa se opreasca toamna ca sa spal geamurile. Mi-a ridicat tot nisipul pe ele. Mi-e lene sa spal tigaia aia cu ulei. Dar mai las-o ca fac o portie de cartofi prajiti si apoi o spal and spal si aragazul. Mama ei de bucatareala, ca nu mi-a placut mie sa stau langa mama cand eram copil sa invat sa fac de mancare.

Mi se pare ca vad tot mai multa lume incruntata lunea, iar eu ma trezesc cautand soarele pe geam. E tot innorat, dar nu e ceata. Cerul arata de parca arunca cu frig. Asta si face, intr-un fel sau altul. Nici nu stiu cate haine groase am in dulap, dar pentru o zi de luni, se improvizeaza.

Am uitat sa fim buni, am uitat sa ne iubim intre noi. Am uitat sa nu mai cautam teorii ale conspiratiei si sa ne iubim pur si simplu indiferent de culoare, religie, orietnari sexuale. Aud tot felul de teorii, lumea e plina de ura si de conspiratie. Vreau pace. Vreau sa nu se mai certe oamenii astia. Multa rautate scot banii din noi ca oameni.

Banul ochiul dracului. Nu cred cred totusi ca banul este simbolul puterii, iar puterea e arma dracului.

De ce sa nu incepem sa iubim lunea? Sa nu zambim oamenilor din jur si sa incercam sa schimbam ceva. Astazi ajungi mai devreme. Astazi nu mai intarzii. Astazi nu mai esti atat de rautacios cu toata lumea. E luni, fa oamenii sa se iubeasca intre ei, sa zambeasca pana cand o sa vada soarele iesind dintre nori.

Iubeste-te pe tine si iubeste ziua de luni. Schimbarile incep din lucruri marunte, probabil d-aia l-au dat jos pe ministrul sexy.