Te iubesc Luni

Te iubesc, ca pe ziua de luni (54)

Astazi as vrea sa-ti spun ca te iubesc. Cumva, n-am puterea sa-ti spun asta, dar simt nevoia sa ma cuibaresc undeva, in intuneric, departe de toata vremea asta calduroasa si senina si sa dorm. Sa ma trezesc si sa fie miercuri. Miercurea trecuta. Sa fie ziua aia pe care o urasca saptamanii, dar toate cluburile sa faca anunturile de acum:

  • Boiler ca isi re-verifica locatia
  • NOA ca doneaza o multime de bani spitalelor

Din pacate, astea sunt cele care-n ultima zi de doliu national, au iesit in fata sa spun ca fac ceva. Sa speram ca sunt multi care tac si fac in spate, cu toate ca am o banuiala ca veci Diesel, Che si trustul Janis n-o sa aiba asa ceva. Fereasca sfintii de momente de panica, atunci cand multi sunt pentru ei, iar altii nu stiu cum sa-i salveze pe ceilalti.

Este cea mai neagra zi de luni, din istoria noastra, dar si din multele zile.

Ne cautam decenta in iubirea oamenilor din jur, dar la fel ca in cazul fetei de la Vaslui, nou-nascutilor morti de acum cativa ani, ziaristilor explodati de acum mai multi ani, elicopterele cazute de anul trecut, reusim ssa aratam cu degetul, sa zbieram si sa aruncam cu ura.

Sper ca ura asta sa fie constructiva, pentru noi. Sper sa nu mai zbieram ca lupii la luna, fara sa ne auda bine. Stiu clar ca atat Oprea cat si Patriarhul si Johannis (de a carui salvare si muie mai putina ne-am legat la 5 ani fara suspendare), stau cu visicul lor in mana si se joaca pe telefon candy crush saga, fara sa le pese de nimic. Omul lor – echipa lor de PR isi da ortul popii facand strategii de comunicare. Ce nu face omul pentru bani.

Nu suntem nemuritori. Puteam fi oricare dintre noi. Fratii nostri. Copiii nostri. Vecinul, iubita, parintii.

Dar e luni, iar noi trebuie sa schimbam muntii din loc. Sa lasam eventurile pe facebook, petitiile online si sa vedem ce sa facem sa schimbam sistemul vicios pe care multi il tin in puf si adoratie.

E luni si vreau sa se schimbe totul cat mai repede. Nu vreau sa uit, nu vreau decat sa se termine asa cum trebuie. Vreau sa vad fapte, asa cum zicea si papen. Vreau sa vad iubire, fericire, vreau sa nu mai vad cimitire pline si ziaristi prosti. Vreau sa sper mai mult in tot, pentru ca nu simt ca mai am puterea nici sa iubesc iesitul in cluburi.

E luni, e senina, te iubesc.