Te iubesc Luni

Te iubesc, ca pe ziua de luni (27)

A venit primavara. A venit cerandu-si drepturile si scotand de la naftalina toate aromele umane pe care le avem. Cand te plimbi pe strada acoperindu-ti ochii cu ochelarii de soare sa mai poti sa motai putin, admiri printre gene savoarea copacilor si  apoi, realizezi ca pe langa parfumul delicios al acestora, mai gasesti si parfumul proaspat al oamenilor din jurul tau care sunt – poate – prea bine imbracati pentru acest sezon. Realizarea ca a venit primavara si se apropie o perioada plina cu caldura ma face sa incremenesc la gandul ca eu stau intre 4 pereti, am un geam deschis langa mine, iar pe langa asta aromele naturale nu or sa fie ucise de aerul conditionat (pentru ca n-am).

Revelatia aceasta luni a fost ca aerul ala conditionat absoarbe atat de bine toate mirosurile de parfumuri incat nu mai am nevoie de altceva.

Nevrozele oamenilor incep sa apara in fiecare luni, ofticandu-se ca pe o vreme atat de frumoasa, stau inchisi intre patru pereti. Sa incepem asadar sa ne mutam birourile in natura, macar in zilele grele de luni, iar in zilele de vineri pe terase. Asa nu vom mai stresa oamenii din jur, iar ei nu vor fi foarte aproape de o crima in fiecare moment al zilei.

Se apropie mai, flamand si cu zile incarcate. Sa vina deci vara, pentru ca-i acest weekend la care salivam toti.

The-synonym-for-reality-is-offline