Te iubesc Luni

Te iubesc, ca pe ziua de luni (101)

101 dalmatieni, la asta m-am gandit astazi aproape toata ziua. Ca foarte rar, plimbandu-ma dimineata prin oras, am vazut oameni zambind. Este ciudat sa vezi oameni zambind luni dimineata. Sunt oameni care probabil s-au trezit bine dispusi sau pru si simplu, au invatat sa iubeasca viata.

Este o lectie grea pe care multi trebuie s-o invatam. Unii o invata mai tarziu, altii mai devreme, altii niciodata. Sa te accepti pe tine, sa faci ce iti place, sa nu te complaci in lucruri pe care le urasti si – mai mult decat atat – sa te bucuri de fiecare zi, inclusiv de cele de luni. Este greu, dar este un lucru care merita sa fie facut. Un lucru care nu trebuie sa astepte, dar un lucru pe care putini il vedem.

Astazi, te iubesc, iar, mult si din tot sufletul. Te iubesc pentru ca ma faci sa zambesc, pentru ca mi-am baut cafeaua pe drum si pentru ca ma bucur de soare, cer si toate lucrurile frumoase. Te iubesc in cuvinte multe, cuvinte putine, degete obosite si ochi adormiti. Inima batand alert de bucurie sau cearcanele adanci de oboseala. Dureri de spate, miros de toamna, castane care se sparg sub picioare. Nuci verzi, multe nuci verzi si cafele amare. Delicioase.