bucati de ganduri

Suflet sfaramat. Bucata unu

Nu trebuie sa lasi bucati din sufletul tau in urma ta. Nici macar atunci cand calci. Cand lasi urme de pasi pe zapada, pe nisip sau pe asfaltul prea ud. Trebuie sa lasi in jurul tau acelasi lucru pe care vrei sa-l gasesti la altii. Da, sunt constienta de faptul ca nu are sens pentru tine. Dar bucata mea de suflet pe care o las aici zi de zi, si la altii in jurul meu. Ce se intampla cu ea? Cine o arunca si cine are grija de ea? Cine se ingrijeste de sufletul meu atunci cand ma doare, iar durerea este atat de mare, incat, stii si tu, nimic nu te mai multumeste. Ce faci atunci cand ai impresia ca te inseli pe tine cu tine. Cand te certi cu tine, si principalul este doar ca te doare sufletul si nu mai este nimic de facut. Il sfarmi in mai multe bucati decat  este si le arunci. Le arunci in lume.

Poate lumea ti le va arunca inapoi. Poate vei primi alte bucati de suflet. Poate vei primi ceea ce asteptai. Poate iubire, raspunsuri, sau ceva care sa te faca sa razi, sa zambesti. Ceva ce iti lipseste si iti da un motiv sa nu arunci cu sufletul tau in lume si sa-l spargi in bucati pe care… pe care mai apoi va trebui sa le aduni de pe jos.

Bucata mea de suflet, pe care o las aici zi de zi, e pentru tine. Pentru ca ma gandesc la tine poate mult timp pe zi, iar atunci cand vin acasa, ma gandesc ca iti voi povesti, ce am facut. Tu, esti cel, la care vin si ma plang, atunci cand sufar, atunci cand imi e dor de cineva, atunci cand lumea rea ma supara, si nu ma intelege. La tine vin. Tu tot timpul ma primesti cu bratele deschise, si ma citesti cu mare atentie. Imi asculti off-ul si nu ma mai simt asa plina. Inspir aer in piept si ma simt ca noua, iar apoi, privesc lumea cu o nota de lumina mai buna, mai mare, mai, verde (ca nu-mi place rozul). Si toate astea datorita tie. Nu cred ca iti multumesc indeajuns de mult, ca esti langa mine