Online

Social Media (fara) Snow Camp

da bă, n-am avut zăpadă ce tot urlaţi atât? Am avut nişte munţi minunaţi, foc de tabără, soare, oameni mai mult decât minunaţi. M-am tot holbat zilele astea pe la toată lumea pe blog, se pare că nu sunt singura care nu poate însuma 4 zile într-un articol.

Mă bucur enorm de mult că am reuşit să ajung, acu să nu fac pe fudula, trebuie să mulţmesc revistei Biz pentru că au văzut în concursul în care am participat eu un lucru util pe undeva pe la mine şi mi-au oferit şansa să vin. Sincer, nu aş fi dat atâţia bani pe aşa ceva, probabil aş fi trolărit de acasă şi aruncat cu chiftele în pişcotari. Acum îmi dau seama că vreau să merg şi la următoarea ediţie. Vreau asta! Nu mă interesează cât mă costă, nici faptul că o să stau în gară în Predeal până mă ia cineva la cafea, dar la vară se va lumina mai dimineaţă, o să am bagaj mai uşor şi poate mă încumet să fac 10km pe jos în drumeţie matinală. Poate că nu.

Am socializat cu cât de multă lume am putut. Am încercat, nu am reuşit să vorbesc cu toată lumea, din păcate n-am fost nici atentă la toate numele, dar mă bucur că am venit cu 3 cărţi de vizită acasă, cu noi prieteni pe facebook pe care îi cunosc şi sper ca la următoarea ediţie să aibă şi alţii cartea mea de vizită, drept urmare mâine mă duc să-mi fac.

Acum îmi pare rău că la conferinţa de deschidere nu mi-am făcut listă cu toate blogurile de acolo, dar uite aşa învăţ eu cum să mă armez data viitoare. Nu m-a deranjat aşa tare trollatul, am văzut că lumea deja se aştepta la asta şi mulţi îşi pregătiseră probabil texte mintale. Nu e frumos să nu îl laşi pe altul să se prezinte, dar au fost oameni care s-au ocupat şi de asta. M-am bucurat să văd atâţia oameni dornici să înveţe. E superb.

Focul de tabără şi porcul ăla mare a fost unul din marile motive de socializare, cu toate că lumea cam formase bisericuţe, ne-am mai amestecat noi frigăruile între noi, am ciocnit alea-alea, iar după ce au picat bliţuri din cer (long story) şi ne-am burduşit burţile cu bucăţi de porc proaspăt tăiat şi prăjit (mulţumesc nenea Groparu că ai avut grijă de frigarea mea!) am pornit spre karaoke.

What happens in karaoke stays on youtube & trilulilu

Despre prezentări (cam cu ce am rămas eu fără să îmi iau multe notiţe pe twitter, unele mici iscălite în caiet, altele pozate, iaca aşa)

Victor Kapra – strategii de comnicare în social media
comunicatele de presă trebuie scrise atent, diacritice, corect gramatical, trimise cu bun simţ. Să aibă tot ce trebuie, invetit puţin timp, altfel nu vor atrage atenţia şi iar se lânge lumea că sunt comunicate de presă de rahat.

Cristian Manafu – cum folosesc companiile din România social media
hastagurile sunt foarte utile pentru istoric – ajunsă acasă am căutat metode de a arhiva haştaguri pentru ca atunci când nu îmi merge netu să iau notiţe pe twitter şi fac pe leneşa să am back-up mai mare decât aparatul foto

Bobby Voicu – integrarea social media în mediul de afaceri
a dat exemple de firme mari, care poate nu ar fi avut ce căuta în social media, dar au ştiu să se adapteze : o firmă de îngheţată care-şi face reclamă prin posturi care te fac să te gândeşti numa la lucruri perverse, dar a creeat un mare buzz pe piaţă. Un alt exemplu ar fi un salon de coafură care şi-a personalizat foarte mult atât site-ul încât poţi să alegi ce stilist ţi se potriveşte. Mega tare !

Chinezu – Cum construieşti comunităţi active
aici spiritele s-au încins puţin când lumea a dezbătut despre comunităţi şi brand. Comunitatea este sau nu un brand, este sau nu asociată unui brand, eu aici aştept să văd pe slideshare prezentarea lui Cabral pentru că a trebuit să plec şi nu am prins-o, dar povestea cu brandurile este alta.

Comunităţile sunt puternice în proiecte, ele se creează în jurul unui brand. A da like unei pagini nu înseamnă că faci parte din comunitatea respectivă.

“diferenţa între a face blogging şi a fi blogger este exact diferenţa dintre a factura şi a încasa”

Alexandru Negrea – facebook fără secrete
paginile de facebook sunt utile doar dacă ştii cum să gestionezi oamenii de pe ele.

Piticu – 10 greşeli pe care le fac companiile în social media
ignoră, subestimează internetul, iar atunci când şefu apare pe net dă doar sfaturi enervante oamenilor care deja ştiu cu ce se ocupă.

Zoso – Ce contează cel mai mult pentru un blogger
a vorbit despre cum ar trebui să fim toţi cât de cât nişaţi în articole

Ana Maria Măciucă – Pepsi Refresh
A vorbit despre campanie, despre proiecte, iar in final a vorbit şi câştigătorul proiectului Turnul Nostru, Andrei cu care am reuşit să schimb şi câteva vorbe, e chiar de treabă moldoveanu, sper să văd şi eu turnu renovat cât de repede. Din prezentare au mai făcut parte statisticile acestui proiect. Frumoase cifre. Felicitări !

Adi Hădean – blogging pozitiv
blogging is giving , drept urmare, am primit lumânări foarte frumoase cei mai norocoşi.

din networkingu de rigoare am rămas cu câteva discursuri motivaţionale ţinute de Matei şi o domnişoară al cărui nume nu-l ştiu dar dacă ajunge asta la ea o să modific. Am rămas cu câteva plug-inuri folositoare, idei de articole, prietenii, bancuri 😀

Felicitări Revista Biz, îmi pare rău că am plecat puţin mai repede, dar motivul plecării mele va apărea într-un articol şi aici cât de curând