Gramada

Siesta de dupa sarbatori : protestul

Au fost niste sarbatori devastatoare. Ne-am indopat cu prajituri, am ramas fara primar pe la Cluj, am avut totusi artificii de revelion si toata tara s-a pregatit de sfarsitul lumii in 2012. Ne-am calmat si am asteptat ca legile din noul an sa ne agite iar pe canapelele de piele din fata televizorului.

Nu stim de ce sa ne revoltam, spiritul de turma nu este foarte ajutator, dar faptul ca pot intra in istorie, pot deveni eroi, ii incurajeaza pe multi romani se se foloseasca de puterea lor secreta : bordura. Asa s-a inceput sa se arunce cu pietre. Nu am sa contest nicio secunda motivele revoltei, fiecare este suparat dintr-un motiv. Nu am sa contest toate astea, despre altceva vreau eu sa vorbesc.

Cati dintre noi, in momentul in care avem accesul la putere, influenta si bani multi gandim clar? Cati dintre noi nu spun “da” instinctului de a isi pune deoparte, de a se razbuna cu pe cel care atunci cand era copil il calca pe nervi. Este oare cineva care nu ar profita de faima, banii si influenta la care are acces chiar daca aia ar insemna sa calce in picioare oameni nevinovati?

Urlam ca vrem sa se rezolve totul usor dar instigam la ura si violenta prin fiecare por al corpului nostru. Am fost mintiti atatia ani incat avem incredere doar in noi. Vrem de fapt alti oameni care sa ne minta si sa ne spuna ca suntem bine, ca vom trai bine, ca ei nu vor fura, ei nu vor minti si ei vor scoate tara din rahatul in care cel de inainte si-a insusit cateva vile.

Suntem eroi din spatele televizorului, de pe comoditatea canapelei, din spatele tastaturii cu live stream-ul pornit, in timp ce oameni nevinovati sunt raniti sau mor. Suntem mandrii ca traim vremurile astea, in loc sa luam atitudine facem bancuri cu coltul gurii, iar apoi aratam cu degetul ca nu se face nimic. Sunt sigura ca atunci cand lumea nu va mai fi dezinformata si va sti pentru ce lupta, cand oamenii vor fi siguri ca ce fac ei va conta undeva nu doar pe 9gag si in unici. Atunci si doar atunci vom reusi sa instigam fara violenta adunand zecile de mii de oameni pe care-i avem cand sarbatorim orice eveniment monden in oras.

Cel cu capul limpede care are taria sa nu fure daca are de unde fura, sa nu influenteze dupa bunul lui plac cand are puterea, sa ramana acelasi om coerent si pentru interesul poporului este rugat sa arunce prima bordura, deoarece aceasta este miscarea care ii va arde caloriile de la sarmale, sunci, snitele, vinete, bueof-uri, slanina, untura si alte colesteroase adunate de sarbatori.