Gramada

Si cum stam eu linistita la barfa…

da, stiu ca este un titlu cam lung. !!!

Ii povesteam la Roseata, de ce futograf bun sunt eu (si urla o modestie in mine, n-am ce sa povestesc). Cum incarcam eu pozele de azi (ti le arat later, saptamana viitoare, etc) si barfeam si radeam (am o viata virtuala, ce vrei de la mine??). Aud : BUM

Problema nu a fost ca am auzit “Bum!”. A fost un “booom” lung care mi-a zguduit geamurile. Ies pe geam. Toti de pe strada afara. Se uita stanga dreapta – nimic. Pe strada intuneric. Dupa aproximativ 30 secunde, se lumineaza strada. Dau pe mess, la un amic ce sta mai incolo de mine “tu ai auzit?” . Da, auzise si el. Dam pe mess in stanga-dreapta, sa vedem cine a auzit si de unde vine. Tragem dupa cateva minute concluzia ca a explodat ceva casa in zona. Ne asezam noi linistiti la calculator, dar parca nimic nu mai era la fel.

Simtul nostru jurnalist si barfitor vroia sa stie : unde , ce , cum , cand !!!!

Roseata, ca tot el e pe faza peste tot, imi zice sa pun pe antena 3.

Eh, aici m-am lovit de ceva despre ce vorbea si Visurat, si ceva ce am sesizat si eu, cu timpul. Faptul ca jurnalistii exagereaza orice stire. O fac senzationala. Mai senzationala ca a lui Dan Diaconescu. Senzationalul Senzationalului. Eh rahat pe bat!! A bagat tanti de la antena 3 o frica in mine cu “2 morti” ca sa aflu, dupa 2 minute, dupa ce suna pe nenea de la pompieri, ca sunt doar 3 raniti usor. Pai?? Eu inteleg ca daca cineva era in casa, casa care nu mai exista acum, ala era mort, dar de ce sa-l omori pe om, daca el traieste? De ce tuuu? De ce???

Pe de alta parte, mi-am dat seama ca mi-e frica de mor de bombe, si ca nici scaparile de gaz, nu sunt prea departe de asa ceva. Bubuitura s-a auzit in cateva cartiere, si cam toti au avut geamuri miscate, sau lucruri de genul acesta. Urat. Imi pare rau pentru cei care, traiesc in zona, pentru patronul terasei, ca s-au dus banii lui pe-o buca daca terasa n-a fost asigurata. Dar, te rog, va rog, dragi vecini, NU va mai jucati cu tevile de gaz, ca nu vreau sa mor. Am doar 8 etaje deasupra mea, imi ajung. Imi plac chiar daca ma inunda, si imi trantes usa de la bloc, si-mi fac pipi sub geam. Imi place sa-i stiu deasupra mea.

Cel putin, pentru o vineri seara, am iesit din… monotonoe, cu o sperietura “BUM!”