bucati de ganduri

Si acum?

Şi acum ce vrei? (spune femeia rupându-şi hainele) Ce mai vrei de la mine? Vrei să îmi rupi hainele, să mă batjocoreşti mai mult decât ai facut-o până acum? Vrei să nu fiu a altuia şi să fiu doar a ta? Vrei inima mea cu suflet cu tot? Scoate-o din pieptul meu care acum nu sângerează atât de tare pe cât va sângera pe viitor. Scoate-o şi fă expoziţie cu inima care te-a iubit aşa cum niciuna din toate femile care-ţi zac acum la picioare nu te vor iubi!

Ce mai vrei să mai smulg de pe mie? (spuse ea aruncându-se melodramatic la pământ) Nu înţelegi că nici tu nu mai contezi? Nu mai contează nici iubirea ta care acum este reală, nici sufletul care mă doare mai tare decât inima atunci când mi-o voi smulge din corp şi ţi-o voi pune pe tavă. Nu mai conez nici eu, iar sinuciderea mea este un act de liber-arbitru. Tot aşa a fost şi decizia mea de a te iubi cu toată fiinţa mea, de a-mi jerti toată viaţa mea unuia ca tine, care nu dă doi bani pe viaţa lui, nu mai vorbim de viaţa altora.

Nu mai vreau să te ştiu, nu mai vreau să mai visez că într-o zi voi zbura printre stele prinsă de visele tale. Nu mai vreau să îmi rup hainele de pe mine ca să îţi demonstrez cât de mult te urăsc atunci când te iubesc cel mai mult (viceversa este valabilă)

Şi acum (aprinzându-şi o ţigară), acum după tot circul ăsta zac fără nimic pe mine în faţa ta. Dezgolită de secrete, de haine, de sentimente. Aştept pe cineva care să mă oprească să fac un lucru, sau care să-mi spună să fac altceva. Unde este un liber-arbitru atunci când ai nevoie de el? Unde este sentimenul acela de siguranţă atunci când te scot afară din casă, când te zgornesc din viaţa mea, din casa ta, în hainele tale, cu ale mele zăcând pe jos.

Unde suntem de fapt?