Filme / Festivaluri de film

Serge Bromberg si o poveste a desenelor

La invitatia lui Bogy, m-am hotarat ca vineri sa fac o mica pauza si sa ma relaxez cu o poveste despre animatii. Cum am patima desenelor si tremur de nerabdare pentru weekendul de Anim’est, m-am hotarat ca merit in mijloc de zi, sa ma relaxez. Am luat si un prieten cu mine (a se citi Gorgan Gabriel) si ne-am plantat.

Serge Bromberg, care vorbeste engleza cu un mic accent frantuzesc – dar suna totul atat de suav, a vorbit despre desene, cat sunt ele de vechi si care a fost primul. A spus ele multe lucruri frumoase despre ce face el si cum au aparut desenele animate. Sper ca a facut asta si la Anim’est sau ca o va face, pentru ca acolo nisa de oameni pasionati de desene este mult mai mare. Pacat, mare pacat ca nu au fost foarte multi oameni, nenea asta merita o atentie incredibila pentru enciclopedia de desene animate pe care o are pe post de creier.

Mare pacat pentru ca IMDB nu il cunoaste prea bine, dar stie wiki una-alta despre el. El, este un mare fan al desenelor, mare fan al desenelor pierdute pe pelicule prin depozite si arhive pe care nu le vrea nimeni. Are si tara noastra cateva dar mai bine le lasam sa putrezeasca si sa se degradeze decat sa le donam cuiva care chiar le-ar transforma in ceva frumos. Domnul Serge cauta incontinuu desene animate pe care le poate reconditiona, pelicule. Cred ca ar fi incantat de diafilmele noastre pe care le mai avem in cutii pe la bunici, cine-stie, poate am sa-i trimit o cutie de diafilme in Franta.

Revenind, omul este superb de ascultat si nu cred ca m-as satura vreodata de toate povestile despre desene pe care le poate spune el. Ca sa nu creada cineva ca vorbesc prostii, am atasat un youtube cu el (am filmat si eu ceva, dar alea or sa apara ulterior aici).