Aberatii speciale

Selectia naturala

A fost foarte dragut, amuzant de-a binelea, tot procedeul de a duce o viata naturala. Sa o facem pe mama natura sa fie mandra de noi, astfel o sa ne atace tot mai putin. Am devenit asadar toti oameni care facem orice pentru a nu o supara pe mama natura. Incepand de la unii care refuza a manca orice are suflet, terminand cu oameni care isi sorteaza gunoiul.

Acasa si pe la job, la insistentele unui prieten, am inceput o mica selectare. Am mai povestit eu despre cum ne place sa traim eco. Hartiile merg toate la casat, sunt stranse in cutii si teancuri, pana cand nu mai incap si este o cantitate indeajuns de mare incat sa ajunga la casat. Din banii aia iti iei un covrig. Nu o fac pentru bani ci pentru reciclare. Sunt de parere ca sunt atatea lucruri care pot sa fie reciclate si refolosite cu stil. Prefer sa folosesc ciorne pe cat de mult, iar cand hartia pe care o folosesc nu mai este utilizabila ajunge la casat. Sa fie ea topita pana cand o sa ajunga refolosita. Nu exagerez totusi, nu cred in reciclarea de cur papir.

Plasticul imi place mult sa-l reciclez. Mama e cea mai incantata cand pune toate sticlele de plastic deoparte si apoi le face casute de iarna la bulbii ei de flori. Sa mai spuna lumea ca nu am invatat parintii sa recicleze. Sticlele sunt toate pastrate pentru bulion sau mini-farse de zile de nastere sau alte aniversari speciale.

Nu am devenit o familie de strangatori, am devenit doar mai atenti cu tot ce aruncam si incercam sa facem sa fie cat mai putine lucruri. Sa refolosim pana cand mama se enerveaza.

De ziua ei am sa-i cumpar pentru casa niste cosuri de gunoi selective. Stiu ca o sa-mi scoata ochii ca nu e un cadou personalizat pentru ea ci ceva pentru casa, dar in acelasi timp, stiu ca o sa se bucure si o sa se potriveasca totul perfect cu casa de care este foarte incantata.