voluntariat

Sa credem in arta, sa credem in teatru !

Eu multa vreme am crezut, copil fiind, ca totul se rezuma la o destrabalare pe o scena. Unii care se scalamba si unii care aplauda la final. Am intrat in lumea teatrului simtind pasiunea si dorinta cu care lucreaza fiecare secunda toti acestia care se bataie pe scene in fata publicului. Invata lucruri, fac, dreg.

Ceea ce putin stim este ca ne mulam prea bine intr-un secol 2.0, nu mai dam bani pe cultura si ne doare-n dos de orice. Pana cand nu vor aparea gadget-urile alea care sa ne faca sa simtim ceea ce simt cei din fata noastra de pe scena, toate astea sunt doar pentru pensionari si pentru cei putini care mai spera, care mai viseaza.

O prietena de-a mea ma sacaie de cateva zile sa o ajut. Am tot zis “da”, am tot uitat luandu-ma cu altele. Astazi mi-am pus degetele rozulii pe taste si am inceput sa scriu. Nu se poate asa ceva, trebuie sa reusim !

Povestea este urmatoarea :

O trupa de teatru care se afla momentan in lipsă de buget. Au nevoie de o sumă in jurul a 3500 lei pentru a participa la Festivalul Internaţional de Teatru de la Arad. Suma include taxa de participare de 220 lei pe membru, ei fiind 10, plus drumul 100 lei (eu am calculat ca drumul ar iesi undeva la 120-150lei de caciula, dar ea a fost draguta si a calculat mai putin). Daca participa la Arad, sunt inscrisi mai departe la internaţionala, inca nu a fost aleasa tara in care se va desfasura festivalul. La Arad se merge foarte curand, iar sansele ca ei sa ajunga acolo fara putin ajutor sunt foarte mici.

Haideti sa dam mesajul mai departe, sa vedem cum putem sa-i ajutam macar sa le micsoram suma aia, pentru ca ne inghesuim la seri gratuite de teatru, dar nu reusim sa realizam ca toti artistii acestia depind de fiecare leu, pentru ca nu reusesc sa traiasca fara bani (aparent, artistii nu se hranesc cu iubire asa cum se zice in filme).

Va rog lasati un comentariu care doriti, iar eu va pun in legatura cu prietena mea, ca sa va intelegeti in caz de nevoie 🙂

Multumesc din suflet !