Gramada

Sa conjugam : a judeca oamenii din jurul tau

Ne enervam si ne consumam tot mai mult pe aceleasi probleme. Singura noastra problema este ca ceilalti din jur ne jdeca. Mai mult decat atat este ca ceilalti ne judeca si din punctul nostru de vedere – ei se inseala. Ne consumam atat de mult pe aceste simple barfe sau pareri care se dau despre noi incat uitam un lucru. Uitam faptul ca ne consumam energie facand un lucru pe care – in fond si la urma urmei  – toata lumea il face.

Judecam amenii din jurul nostru si ni se pare ca asta este singra slutie. Ni se pare ca ni se cuvine sa-i judecam pe toti din jurul nostru dar este o cruzime de neinteles momentul in care ei fac acelasi lucru. Uneori parca ma lovesc de ipocrizia omeneasca pe care o avem in instinct. Uneori am impresia ca o facem constient.

Vreau din toata inima sa cred ca suntem oameni buni, vreau din toata inima sa cred ca va exista o zi in care ne vom plictisi de atata rautate si barfa. Pe de alta parte timpul trece mult mai usor atunci cand judecam deciziile altora. Ne face placere sa discutam despre deciziile altora mai ales atunci cand ei nu sunt de fata, pentru ca, acela este momentul in care putem spune lucruri pe care nu le-am spune – din diverse motive – omului atunci cand este acolo, in fata noastra, si ni se destainuie.

Sa conjgam aceasta actiune

eu judec

tu ma judeci

el ia ne judeca
Este frustrant ca ne dam cu parerea despre lucruri si oameni pe care nu-i cunoastem. Este dragut intr-un fel ca ne facem griji despre deciziile altora, chiar daca deciziile alea nu ne privesc.

Adoram acest joc. Adoram aceasta actiune. Dar ne mai enervam de nu se poate atunci cand descoperim ca acest sport este la fel de iubit ca lenea, sau ca aruncatul cu privirea