Aberatii speciale

Reluarile de la tv si urarile de sarbatori

In general stim ca vine Craciunul pentru ca orasul e plin de oameni de zapada urati decorati, tot felul de luminite si decoratii, iar la televizor incepe unica reluare a reluarii : Singur Acasa ; e drept mai sunt inca vreo 5 filme cu aceasta sarbatoare de care deja m-am scarbit pana la refuz.

Nici de Pasti nu e situatia mai linstita pentru ca filme cu rastigniri avem 3 zile mai rau decat documentarele despre Raposatu in perioada sarbatorilor de mai sus.

Anul acesta cele doua sarbatori pascale nu au nimerit in aceeasi zi. Doar la cativa ani nimeresc in aceeasi zi in rest, sunt la diferenta de o saptamana – doua . Eu tin ambele sarbatori inca de mica pentru ca asa este traditia in familie sa respectam religia fiecaruia. Acest lucru nu m-a deranjat vreodata. Spuneti-mi voi un copil care se plange ca primeste cadouri de doua ori de la iepuras.

Anul asta am cascat mai bine ochii la fenomen sa vad diferentele intre “religii”.  Posturile radio au dat cadouri produse de panificatie doar pentru ortodocsi, cu o saptamana inainte nimeni – nimic. Putini au fost cei care au urat sarbatori fericite celor care au sarbatorit deja weekendul ce se terminase, dar saptamana asta – incepand de joi – parca a intrat dracu-n lume! Peste tot prin hipermarketuri oameni, stiti, aceeasi oameni ca intotdeauna. Dupa cum aratau cosurile cred ca se pregateau pentru o apocalipsa Zombie.

La mine in familie n-a fost chiar asa, weekendul asta deja aveam ramasite de la weekendul trecut, si mama ca sa nu mai gateasca iar tone de mancare s-a si invitat la rude, astfel ce avem acasa va fi la fix pentru putinii musafiri pe care ii vom avea.

Saptamana trecuta putine mi-au fost urarile pe telefon, ceea ce m-a uimit mai ales pentru ca majoritatea stiu ca ma cheama Both – care este nume unguresc si ma asteptam ca din respect sa ma sune sa ma intrebe macar daca am pasti, sa ma urasca – de gest. Sunt convinsa ca incepand cu ora 11, telefonul meu va incepe sa oracaie cu invieri. Mi-am pregatit un template : “imi pare rau, nu sarbatoresc reluari, la mine a inviat weekendul trecut”.

Pentru ca reluarea suprema, mai mare decat cele de la televizor, este reluarea Invierii . De doua ori invie ! Am zis !