Aberatii speciale

Ratuc – challange accepted !

Nu mi-a prea placut mie nici in perioada liceului sa ma tot plimb aiurea dintr-un colt in altul al orasului dar nedispunand de alt mijloc de transport nu am avut de ales. Da, stiu, mersul pe jos face piciorul frumos, dar NUMAI DACA lenea nu este ingrozitor de mare. Adevarul este ca decat sa ma duc pe jos mai bine mai dorm jumatate de ora. Asa, doar ca fapt divers.

Intr-o vreme, cand ieseam la plimbare la mall si tot ratam busul ba la dus, ba la intors, credeam ca ma uit eu aiurea la ceas, ca am ghinion. Reuseam sa ma consolez destul de repede cu acest gand, o luam pe jos in plimbare sau mai rabdam 10 minute in statie sperand ca macar urmatorul autobuz care vine sa fie mai gol decat cel care tocmai se incarcase cu oameni, pe care eu il ratasem.

Mai nou, ma chinui sa prind un autobuz care porneste din M. Viteazu la 7.20 dimineata. Dupa calculele mele si spusele colegelor, din M. Viteazu pana la BRD unde urc eu face intre 8-10 minute. Timpul depinde de cat de greu poate sa porneasca, cate autobuze sunt, cat de aglomerat e traficul dimineata si nu in ultimul rand, cate semafoare prinde care au culoarea verde.

O perioada am crezut (cu tarie) ca pornesc eu prea tarziu de acasa si apoi ma mai lenevesc pe drum in loc sa maresc pasul si de aceea tot il vad cum trece pe langa mine, dar mai nou, ma vad privindu-ma in oglinda dimineata cand imi pun castile in urechi, mi-l imaginez pe sofer arajandu-si parul intr-o retrovizoare. Eu imi propun sa prind busul, el isi propune sa ajunga cat mai gol catre garaj si cat mai multi pasageri sa fuga dupa el iar apoi, el zambind PAC, le tranteste usa-n nas !

Luni am ajuns in statie la 7.28 dar el pornise din statie cand eu eram cam la 400m de statie. Nu avea sens sa o iau la fuga pentru ca oricum nu m-ar fi asteptat si mi-am propus sa nu fug dupa ele. Astazi, am ajuns in statie la si 26 iar povestea s-a repetat. Nu stiu cu ce tunuri de viteza infipte-n esapament vine el, dar tare am eu impresia ca el nu porneste la 7.20 din M. Viteazu si ca in plictiseala lui, mai porneste pe la si 18, sau poate chia si 17. Poate ca se bazeaza ca nimeni nu va baga de seama minutele alea cu care a pornit el mai repede. Eu da !!!!

Pe de alta parte, prima lui statie din capatul celalalt al orasului il noteaza intarziat in fiecare zi. Am inceput sa ma uit pe ceas si sa vad daca-si respecta programul si porneste la ora ceruta. Intarzieri intre 3-7 minute te fac sa nu mai stii exact in care autobuz te urci si cand trebuie sa fii in statie pentru a ajunge la ora la care vrei tu in oras.

Ratuc, dragul meu Challange Accepted!

Sunt cu ochii pe tine, sunt dispusa sa-ti fac plangeri cand lenesii DE PE SINGURUL AUTOBUZ vin mai tarziu (chiar daca au pornit mai devreme) pana cand o sa ma cunoasca toti si or sa ma ia de la trecerea de pietoni, doar ca sa tac. Eu am sa ajung tot pe la si 22 in statie, dar am sa fiu cu ochii pe tine. De dimineata pana seara, pana cand primavara (si bicicleta) ne va desparti!