dileme existentiale

Raspuns Evaziv

Am un amic.
Nu e un amic prea bun, dar principalul este ca il am.
E un dulce el asa de felul lui, cu o singura problema. Vorbeste mult. Daca stau mai bine sa ma gandesc, vorbeste mai mult decat mine. Vorbim cu orele la telefon. Orele pe zi. De fap… Reformulez : el vorbeste la telefon eu spun doar “ai dreptate” “asa e” “corect” si uneori spun “mhm”.
Dar conversatiile noastre dureaza cu orele.
Intr-o seara, cand ma intorceam eu de la Cantareata cheala (iti povestesc eu alta data) ma gandeam pe cine sa sun. Si pe cand rasfoiam in gand agenda telefonica suna telefonul. Cine era, ghici ciuperca ce-i
era prietenul meu, sa-mi spuna evaziv, care este problema dintre el si prietena lui. Ca ea parca il inseala, dar nu stie sigur, ca etc-etc-etc.
Mai rau ca o telenovela. Dar cand isi cauta el, in gandurile lui evazive cum sa-mi spuna, sa nu stie nimeni ca imi da un raspuns concret mai tarziu, el a stat, s-a gandit, si mi-a zis “iti dau mai tarziu un raspuns consecutiv”
Si dupa ce am mai vorbit vreo doua minute evaziv, mai aveam vreo 5 minute pana acasa, si m-am gandit eu, asa, in sinea mea (unde alt undeva te mai poti gandi?) care este “raspunsul consecutiv?”
in mod normal este un raspuns dupa altul… dar asta, inseamna ca un raspuns concret=un raspuns