voluntariat

Puck sau veselia copiilor la Cluj!

Toamna este momentul acela de fericire al tuturor copiilor. Cei mici au inceput gradinita, si cei mai morocanosi incep sa zambeasca atunci cand se intalnesc cu prietenii pe care nu i-au vazut peste vara. Cei putin mai mari au cunoscut bancile claselor I, iar cei mai mari putin isi cunosc dirigintii. Copiii mari si mici incep scoala, gradinita, iar cei care nu se mai simt mici dar sufletul lor a ramas la fel au inceput facultatea.

Provocari noi si frumoase stau in fata copiilor, iar asta nu-i face decat sa inceapa sa se dezvolte frumos, sa aiba personalitati superbe si sa fie intelegatori cu lucrurile care se intampla in jurul lor.

Pentru ca ei sa se bucure de aceste lucruri, trebuie ca noi adultii sa ne luptam si sa sustinem, sa creem si sa ii ducem la toate proiectele frumoase care se intampla pentru ei.

Cei care se plang ca nimeni nu investeste in asta, sunt cei care nu realizeaza cat de frumos, cat de bine si cata veselie poate aduce, orice extra-curricular in viata unui copil. Orice care sa-l incurajeze sa viseze mai mult, sa fie mai relaxat si sa se bucure de copilarie.

AFIS_CONCURS_PUCK_2015_10_05_2_

Teatrul de Păpuși Puck, instituție de cultură subordonată Consiliului Județean Cluj-Napoca, va organiza, în perioada 7-16 octombrie 2015 campania cultural-educativă „Găsiți-l pe Puck!”.

Această activitate face parte din proiectul cultural-educativ PUCK ȘI PRIETENII SĂI, organizat în parteneriat cu Inspectortaul Şcolar Judeţean Cluj, Asociaţia Culturală Româno-Germană ESUA şi agenţia de publicitate Nord Vision.

Cu această ocazie, reprezentanţii teatrului, alături de voluntari, vor distribui o serie de pliante copiilor din școli (clasele pregătitoare şi I-IV) , grădinițe, finalitatea proiectului constând în alegerea noii mascote a Teatrului Puck.

Copiii vor trebui să opteze pentru una din cele patru propuneri prezentate pe pliant şi să depună, în perioada 7-10 octombrie, pliantul completat în urna de pe strada Eroilor nr. 6-8.

Pliantele pot fi ridicate și de la sediul Teatrului „Puck”, din 7 până în 9 octombrie, în intervalul orar 9-16:00, iar sâmbătă, 10 octombrie, în intervalul orar 11:00-13:00.

Vineri, 16 octombrie, la ora 17, la Opera Naţională Română din Cluj-Napoca, vom sărbători împreună ziua lui Puck, prilej cu care va avea loc o tombolă, în care Puck va acorda 3 premii în jucării în valoare de 500 lei fiecare.

Sunt Puck, băiatul bun, rătăcitor
Și ca să-l fac pe Oberon să râdă,
Obișnuiesc să-mi iau o față hâdă.

Ades’, cea mai sfătoasă din bunici,
Când e rugată de nepoții mici
Să spuie-un basm, mă ia drept scăunel
Cu trei picioare: vrea să stea pe el,
Atunci alunec, baba se trezește
Jos pe podele, blastămă, tușește,
Iar toți ceilalți fac haz, se țin de șale…
(William Shakespeare, Visul unei nopţi de vara)

Puck este personajul cheie al acţiunii piesei Visul unei nopti de vară de William Shakespeare.

Slujitor al lui Oberon, regele zânelor, spiriduşul Puck este cel care se amuză pe seama muritorilor, făcând glume răutăcioase dar şi greşeli pe care mai apoi le repară cu generozitate. Are puteri supranaturale, putând să facă „ocolul lumii în 40 de clipe” sau să înşele simţurile oamenilor aşa cum doreşte.