Gramada

Prin padurea cu… bile de airsoft

18870_103026779724267_8233459_n
M-am hotarat ca in weekend sa ies la o recreere iar pe frontul bilelor. Am sa-mi iau flinta, punga de bile, bocancii, clopul si toate cele necesare supravietuirii la tarat prin noroi. Am vrut sa mai iau niste prieteni cu mine, dar se pare ca nimeni nu vrea bile-n cur cap si majoritatea raman niste plictisiti care vor doar sa se distreze la paintball. Personal nu-mi plac bilele de vopsea, pentru ca nu mi se pare ca simti jocul atat de bine ca la airsoft.

Pentru nerecunoscatori, airsoft-ul este un joc de relaxare, un fel de paintball dar mult mai dureros si mai frumos. Ai arme airsoft care sunt replici la scara a celor reale, iar ele sunt incarcate cu niste bile airosft (speciale pentru asta) care sunt de plastic (asemanatoare cu cele pe care le bagam in pistoalele cu bile cand eram copii).

Airsoft-ul este mult mai relaxant, chiar daca majoritatea nu reusesc sa vada acest lucru. Plimbatul ala prin padure, impartitul pe echipe, cazutul cu fundul in musuroaie de furnici si ciuruierile bilelor te gadila putin la buci. Seamana atat de mult cu ceea ce vezi in filme si citesti prin cartile de istorie incat uneori nici nu-ti vine sa crezi ca asta se intampla.

Daca prin board games pierzi prieteni, dupa ce le ciurui bucile spatele de bile, o sa te tina minte indeajuns de mult incat nici cu bere nu le mai rascumperi prietenia. Am vazut multe prietenii si certuri, multe arme descarcate la nervi si injuraturi printre dinti demne de un almanah.

Totusi, lasand asta deoparte, m-am hotarat ca in weekend ma reintorc pe front. Mi-ar placea sa ninga si sa nu ma umplu de tină si sa alunec pe frunze uscate. Mi-ar placea sa alunec pe zapada si sa ajung cu fundul in frunze uscate, dar pana duminica mai este. Sper sa scap fara vanatai, pentru ca nu vreau sa umblu doar in pantaloni de sarbatori.

Oricum, nu as da gasca si povestile de pe front, pentru nimic si niciun game board. E drept ca este un joc in care majoritatea sunt baieti si se uita la fete de parca n-am avea tinta sau n-am stii sa ne ascundem. Eu cred ca suntem subestimate, si ce daca eu tintesc la picioare si reusesc sa dau la umar, macar n-am dat la fata – conteaza si asta, nu?? Nu??? Okay!

Drept urmare eu zic sa scoateti hainele purtate mai des, culori pamantii (sau albe daca jucati iarna), luati pe dedesupt izmene si o vesta de fas deasupra sa va apere de bile. Invetiti neaparat in ochelari originali – pentru ca ala este echipamentul minim. Da-i cu manusi sa nu va inghete mainile sau sa vi le beliti (daca trag eu in voi, mai nimeresc si degete de la maini vrand sa trag in alea de la picioare). Dupa toate astea, relaxati-va si incepeti tararea prin padurea cu bile vuind deasupra si dedesupt, buzunarele pline cu rezerve de bile si gata. Procedeul de relaxare pentru urmatoarele 5 ore poate sa inceapa.

Nu uitati sa va puneti telefoanele pe silent si sa va luati multe puncte de reper. Unii se mai pierd prin padure iar cand iti suna telefonul, inamicul iti ciuruie spatele.

Urmatorul to do list la capitolul airsoft: noaptea intr-o cladire dezafectata. LOADING….