#cluj2015

Primul eveniment al anului: gerul

In ajunul anulu nou, numarand minutele pana la el, ma imbracam gros si ma pregateam de un lucru pe care nu l-am mai facut. Am schimbat ceva la noul an, iar asta am facut-o cei drept si putin fortat  (schimbarea a fost poate mai brusca decat mi-am dorit, dar a fost superba). Asadar, am ajuns la -18 grade, in ger in piata Unirii, asteptand concertul The Asteroid si la surprizele pregatite pentru oamenii care se aduna in centrul orasului la miez de noapte.

Am ajuns usor dezamagita, asteptandu-ma sa fie mai multi oameni, dar marea imensa de oameni au inceput sa apara pe la 23:30,. Focurile de artificii au fost superbe, iar jocurile de lumini de pe cladiri i-au facut pe clujenii inghetati sa nu mai simta gerul.

Personal, mi-a inghetat si sufletul, dar s-a dezghetat cand am auzit cate ne pregateste 2015, vedeam pur si simplu articolele si presa cum se vor impanzi. M-am umplut de caldura gandindu-ma la toata atentia care o sa fie peste oras in toate cele 365 de zile, evenimentele, concertele, festivalurile, oamenii, nebunia.

Pulsul orasului va creste, poate vom invata astfel si noi, cum sa fim oameni si tineri, cum sa ne distram si sa ne pese de ceilalti. Poate vom invata ca suntem un oras care merita si ca momentul investirii cat de mult in el a venit, iar noi trebuie sa profitam din plin de el.

Daca gerul a umplut toata piata Unirii si strazile de pe langa, ne-au unit pe noi clujenii ciocnind pahare si band sampanie, se pare ca se poate. Pentru ca este un efort destul de mare sa iesi la -18 grade din casa si sa ingheti chiar si jumatate de ora.

Dupa focul de artificii concertul a continuat pana la miez de noapte. Oamenii infrigurati s-au retras catre case iar cei care s-au incalzit deja au continuat sa danseze, sau sa patineze. Sper ca tot anul sa fie la fel de frumos si de prietenos!