Gramada

Prietenia, lucrul care da gust bun cafelei

Este delicios sa savurezi o cafea singura. Este placut sa te bucuri de timpul pe care ti-l aloci tu tie, dar adevarul este ca persoana cu care iti savurezi cafeaua este cea care face toate aromele sa aiba sens. Este cea care te asculta, cea care-ti spune ca vorbesti mult, cea care asteapta sa-ti aprinzi tigara pentru a putea sa spuna ceva, sa-si spuna in special ca gresesti, sau altele de acest fel.

Am observat prin jurul meu oameni care dau vina pe prieteni pentru orice se intampla in viata lor, oameni care se ingroapa in minciuni doar pentru a tine prietenii aproape dar tot cu ele reusesc sa-i indeparteze pe cat de mult posibil. Am observat cum dam vina pe prieteni pentru esecurile noastre, dar tot pe ei dam vina mai apoi pentru ca nu ne ajuta sa iesim din ele. Dam vina pe toti oamenii din jurul nostru, dar uitam sa dam vina pe omul cel mai important: pe noi.

Am constatat ca e superb sa ai prietenii aproape sa-ti spuna ca devii o drama queen, ca exagerezi, ca ar trebui sa te calmezi, ca nu e bine ce faci, ca nu e bun anturajul nou achizitionat. E bine sa stii ca ai acolo pe cineva care atunci cand tu esti pe val si te lasi purtat de adrenalina si ganduri – vine si te trezeste la realitate. Nu iti convine, te superi si dai din picioare, dar dupa cateva zile vii si spui: multumesc, ai avut dreptate.

Pentru asta sunt prietenii, pentru asta cafelele au gust bun si daca nu le pui lapte si zahar. Pentru asta ai albume intregi si tag-uri pe facebook. Lumea se gandeste la tine si iti da mesaje. Lumea face asta pentru tine, pentru ca meriti, pentru ca ai prieteni, pentru ca la fel cum ei conteaza pentru tine si tu contezi pentru ei. Ai grija de ei, nu iti baga picioarele in ei pentru ca ti se pare ca ai dreptate, prietenii nu se intorc impotriva ta, ei si familia nu se intorc impotriva ta. Au dreptate si atunci cand nu vrei sa aiba dreptate, iar daca ti se pare ca exagereaza tine cont pentru un moment : ei iti vor doar binele, vor sa fi fericit!