Aberatii speciale

Poseta vs geanta

Am auzit deja de mult istoria aia cum ca geanta unei femei este echivalentul unei gaure negre portabile. Se fac la misto-uri si presupuneri despre ce exista in interiorul ei, dar nimeni nu are curaj sa comenteze cu adevarat despre ce punem noi, femeile in geanta. Adevarul este ca, femeie fiind spun cu mana pe inima ca noi suntem bune la inghesuit multe lucruri pe sistemul nu stii cand iti trebuie in cele mai dubioase genti, dar niciodata nu ne incap hainele in dulap, bijuteriile in cutii sau altele. Atunci cand vine vorba despre bagat ceva in geanta, ne incape orice.

Geanta este o extensie a femeii, un marsupiu. Poseta este extensia mai fashion a gentii, dar in care este necesar sa incapa – deasemenea – o gramada de lucruri la fel de inutile.

Zvonuri ale gurilor rele masculine spun ca in geanta unei femei ai putea gasi cam orice. Eu stiu ca orice este un cuvant mare, dar este destul de mic incat sa incapa in geanta unei femei, sa incapa mai multe cuvinte orice, sa incapa vreo 3 mingi de bowling, setul complet de rujuri pentru ca nu se stie care ti se potriveste in functie de culoarea norilor sau de ce vor fetele, vreo 4 tricouri de schimb si o pereche de chiloti (macar una). Printre toate astea prinde bine si surubelnita aia in cruce cu care isi scoate negreala de sub unghii, brisca de taiat salamu, ceapa, sau orice iese la iveala acesteia. Pentru friguroase reusim un resou sau un mini calorifer. Pentru gurmande o plita electrica micuta, incape ca-i mica, acolo langa fondu de ten si parfum, ceasul lui bunica de cand era fata mare si pantofii cu toc. Orice. Totusi, exista zvonuri ca Bianca Dragusanu ar avea in geanta niste  pompe submersibile, dar aceste zvonuri inca n-au fost confirmate de razele paparazzilor catre geanta ei. Adevarul este ca la silicoanele alea e normal sa ai tot felul de pompe si pompici, ca nu stii cand se lasa.

Personal, geanta mea are in medie 1kg. Am apartul foto, o agenda, pix, marker, balsam de buze, victorynox, crema de maini, vreo 4 brichete, servetele, cheile, iar mai apoi incep sa mai trantesc tot felul de inutilitati. Am avut la un momentdat o bormasina in geanta. Dubluadeziv si brisca e la ordinea zilei – asa-i moda la festivalurile din ardeal. Iar cand ma mai apuca cate-o cleptomanie pe mine sau prietenii mei inspirati de alcool, ma trezesc ajungand acasa cu pahare, drec-uri, meniuri, scrumiere, carti sau mai stiu eu ce alte nebunii ne gandim ca ar putea sa incapa la mine in geanta si le vedem prin baruri.

Cred ca masina unui barbat e ca geanta unei femei, ca doar in portbagaj mai vezi atatea inutilitati ca la noi in geanta.