uimita de lume

Porcul care zboara nu se mananca

Din vesnica serie #ofisemn, observ o multime de oameni, pe care-i credeam cu capul pe umeri, dand share la concursuri false. Observ o multime de oameni de care-mi placea sa cred ca sunt cu capul pe umeri, dar nu au fost pe faza pana acum la toate afisele, informarile si povestile cu metoda accidentul. Ma intreb cum privesc oamenii astia atatea antene 3 si alte aberatii, cum circula – pe cuponul lor de pensionar – atata pe mijloacele de transport in comun, fara sa vada. Faceti umbra pamantului fara a simti nevoia, macar o secunda, de a iesi din bula voastra de aer si a va da seama ca nu tot ce zboara se mananca.

Pentru ca sunt sarbatorile, toata lumea a inceput sa vada cum zboara porcii. Dar toata aceasta lume nu s-a gandit ca uneori, exista lucruri care sunt prea bune pentru a fi adevarate. Oferte, donatii, combinari de produse de toate felurile. Toti sunt mult prea preocupati de a se imbogati peste noapte dintr-un lcick sau share, iar altii construiesc pe de alta parte, multe imperii bazate pe nimic altceva in afara de naivitatea acestora.

E foarte usor sa verifici o informatie, mai ales cand cineva doreste sa-ti dea ceva gratis. Undeva, ceva trebuie sa faca un click , undeva oameni astia isi merita soarta doar pentru ca isi doresc atat de mult sa i se rupa aripile porcului care zboara pe de-asupra si sa-l manance de Craciun.

Nimeni nu face nimic gratis in lumea asta, toata lumea trebuie sa castige ceva. Nici voluntariatele nu sunt gratuite, doar ca lucrurile pe care le castigi din voluntariate nu o sa poti niciodata, dar niciodata sa le echivalezi in bani. Tu ca om, rautatea ta, egoismul si goana dupa bani si bogatie, asta nu o sa faca decat sa te lase sa devi, tinta perfecta pentru toti cei care, cu putina minte la contributie, au gasit o metoda frumoasa care merge o vreme, de a se imbogati din tine.

Porcul care zboara, nu se mananca!