Aberatii speciale

Picuri de ploaie

Ai incercat vreodata sa numeri picurii de ploaie? Sunt la fel de multi ca si gandurile tale in acele momente. In momentele in care admiri ploaia. In care te uiti alene cu afara toarna cu galeata si te gandesti cu jind ca ai fi iesit afara, daca nu ar ploua. Cred ca asta nu este un motiv sa stai in casa. E adevarat ploile de vara sunt mai calde si mai dragute decat cele de acum, care te fac sa te racesti din adancul sufletului pana la ultimul por din exterior. E un risc pe care ti-l asumi – tu ca individ-

Ploiaia e ceva atat de Bacovian, si de trist. Oare daca Bacovia nu ar fi scris despre ploaie ni s-ar mai fi parut atat de trist? Cosbuc prezinta iarna ca pe un vis, si ne plangem mai putin de iarna decat de ploaie, cu toate ca a ninge, e o ploaie mai frumoasa. Ninge ca-n povesti, dar furtunile sunt ca-n filme, urate si aducatoare de crime.

Nu simt ca am un killer sub pat, dar ador sa zac in pat si sa ma uit cum ploua. Incerc uneori sa numar si picurii de ploaie. Constat ca nu pot, sunt prea multi, incep sa ma gandesc aiurea. Cred ca toate gandurile care-mi trec atunci prin minte, sunt egale cu picurii de ploaie care se perinda in fata mea. DA! Realizez ca asta inseamna cateva miliarde de picuri, dar nu pot avea miliarde de ganduri cand ploua? Cine spune? Te minte, garantez!

Ador sa ma plimb prin ploaie si sa numar picurii care cad din umbrela, sau cei de la streasina. Sa vad cum ploaia sta pe petalele florilor, si melcii au destula umezeala sa inceapa sa roiasca siruri-siruri. Nu toti ajung la destinatie, dar se misca mai repede. Poate ca multi dintre ei nu mai stiu destinatia lor.

Oare sunt si eu melc daca ador sa ma plimb prin ploaie chiar daca ma ud pana la piele si uneori reusesc sa ma racesc? E asta un termen de comparatie? Sau cum ar trebui sa-l numesc?