Gramada

pentru ca urasc Rosia Montana

Nu stiu exact din ce motiv, dar de cate ori aud Rosia Montana reuseste sa-mi creasca tensiunea. Devin violenta, imi vin in minte scene demne de filme de groaza. Sunt speriata ca am un creier care gaseste o solutie rapida de a omora o masa de oameni. Ma ingrijoreaza asta. Am ajuns sa urasc tot ce tine de RMGC (pro sau contra), din adancul sufletului meu. O ura pura, asa cum nimeni in lumea asta nu merita.

Nu-mi place toata sarada asta pentru ca eu cred cu tarie ca masa de oameni care urla contra habar nu au de fapt de ce e bine sau de ce e rau. Lor li se pare ca lupta pentru o cauza, ca stiu ei ca aurul ala nu trebuie exploatat. Atat.

Nu-mi place pentru ca marele festival Fan Fest de salvare  a satului este un festival care lasa in urma mizerie, iar acolo lumea mai mult se drogheaza decat bea.  Poate asa sunt festivalurile eco. Cine sunt eu sa judec?

Nu-mi place pentru ca oricum sunt convinsa ca oricati oameni ar iesi in strada, nu depinde de noi. Luarea atitudinii a murit in sufletelor romanilor cam prin `89. Doua steaguri vopsite si un tricou rosu nu inseamna ca ceva se va face la Rosia.

Nu-mi place pentru ca eu cumva, ii inteleg pe toti satenii aia revoltati pe pustimea care lasa dezastru si spune ca vor sa-i ajute. Cum vreti mai copii? Cu un festival nu se face primavara. Cu un protest nu se schimba nimic acolo.

Da, am inteles. Aurul nostru, tone de cianura, distrugem lumea. Am inteles. Suntem tara saraca si usor de pacalit in proiecte care ne distrug natura. Vrea oare cineva sa vina cu un proiect mai bun? Sa ramana totusi aurul la noi si sa nu distrugem totul cu cianura? Nu? Mbuun.

M-am hotarat ca vreau totusi sa-mi pastrez prietenii chiar daca mie toate protestele astea imi creeaza sila. Am sa ignor cu vehementa totul si toata ura asta pe care mi-o provoaca o voi investi in altceva. M-am hotarat sa tai transant pe facebook toti militantii Rosia Montana. Nu fac mare lucru, nu o sa moara nimeni, nu o sa observe nimeni nici macar asta, dar in lumea mea virtuala am sa am liniste. Asta e tot ce conteaza. Nu am sa ma cert virtual cu prietenii mei pentru ca avem pareri diferite, sau pentru ca mie mi se pare o idiotenie sa iesi in strada fara sa stii toate datele problemei. Nu am sa suport toata tendavura asta. E teava mea de net, eu decid ce informatii ajung la mine. Nu vreau sa ma cert aiurea cand eu recunosc ca mi se pare ca nici eu nu stiu toata problema si am citit cam toate parerile posibile.

Cred cu tarie ca Rosia Montana nu ne mai apartine de mult 🙁