bucati de ganduri

Peisaje superbe

A venit iarna iar noi ne razboim intr-una in cine face cea mai buna poza de instagram. Inteleg ca toti am devenit artisti si fotografi. Am conturile de pe toate retelele sociale impanzite cu poze, cu artisti, cu oameni care brusc si-au descoperit latura artistico-vizuala.

Zambesc pe sub nas cand observ cate un sevalet la cineva pe acasa. Ala este adevaratul artist. Am constatat ca trebuie sa fac si eu o investitie intr-unul, dar ramane de vazut unde am sa-l pun in camera (mi-am eliberat camera de mobilier care era in plus, nu este deloc momentul pentru a o aglomera iar inutil). Personal n-am inceput sa pictez pentru ca sunt afoana la acest nivel, dar in schimb am inceput sa fac colaje. Imi cumpar si eu panza si pensule (ma mai prostesc cu copii), incerc sa-mi dezvolt acest simt al picturii, dar tot ce reusesc este sa am o multime de idei pentru colaje. Multe colaje.

Sanie atacata de lupi,iarna de GHEORGHE BARBU

Ma uit pe net dupa tot felul de lucruri, ma uit sa vad ce mai fac altii si ma gandesc daca doresc vreodata a-mi valorifica micile alinturi ale relaxarii. Ma uit la prieteni care picteaza, unii mai abstract, altii foarte frumos. O multime de oameni se relaxeaza facand picturi, o multime de oameni se relaxeaza facand arta.

Sunt sigura ca suntem – cu siguranta ca suntem ! – mult prea inchisi si mult prea blocati pe ideile noastre ca sa apreciem arta. Am un local favorit unde ma alint de multe ori privind picturile cu flori si copaci de pe pereti. Un alt local unde privesc harta tuturor bauturilor distilate din lume, frumos, facut. Cu rabdare in luni de zile. Vad iarna, imi doresc sa am talent. Vad picturi de iarna si-mi doresc sa ma exprim si eu la fel de bine. Vad arta in jurul meu, o apreciez si apoi sunt putin invidioasa ca eu n-am atat talent. Dar imi place sa scriu pe de alta parte. Am sa-i las pe cei care pot sa picteze sa o faca, eu am sa scriu despre picturile lor, iar mai apoi, mai apoi am sa fac un colaj – cuvintele mele si desenele lor. Pentru ca fiecare are un talent, iar de acesta trebuie sa profiti !