Online

Pasi mici pentru 50.000 unici

poza facuta de Matei 

 

De dimineata a fost On-Off editia a 4-a. De aceasta data, TvDeCe – ii au pregatit o sesiune de personal branding sustinuta de Dragos Alexa la Best Western Plus Fusion Hotel Cluj-Napoca, de fapt cam Floresti, dar tot acolo ii. Am scris vreo 7 pagini, e drept, paginile erau mici iar eu am scrisul usor labartat, dar cert e ca am sa-i fac la Dragos un mail in seara asta care o sa-l plictiseasca putin, pentru revansa faptului ca nu am mai ramas la 5 minute de vorba si nu ne-am mai intersectat apoi.

Pe langa toate banalitatile pe care le-am vorbit acolo, am tras niste concluzii personale pe care vreau sa le impartaesc aici, ca doar e tarlaua mea si vreau sa arat ca am invatat ceva.

Sunt sigura ca toti ne-am dorit sa ajungem vedete, sa ajungem cunoscuti, sa fim cineva in lumea asta, sa o schimbam cumva. Blogurile sunt pentru o parte dintre noi metodele de a ne promova, brandu-i, creea in jurul nostru comunitatea la care visam de cand eram copii, comunitatea care sa ne venereze atat de mult pe cat veneram no formatiile, actorii. Aici lucrul sta putin altfel deoarece noi scriem, dar la capitolul BRAND , OAMENI, lucrurile stau la fel.

Poate ca toti ne dorim undeva in sufletul nostru 50.000 unici macar pe saptamana. Este un numar mare de oameni, dar sunt oamenii care viseaza la noi. Vom deveni cu siguranta multi dintre noi relevanti pe nisele noastre , iar oamenii care ne citesc ne vor transforma intr-un brand indeajuns de mare incat sa fim mandrii. E drept ca cifrele nu conteaza  intotdeauna, dar trebuie sa ne uitam la cifrele potrivite, e destul de matematic iar eu vad totul mult mai simplu :

timpul investit in brănduirea blogului este direct proportional cu interesul pe care-l vor avea cititorii sa te faca relevant  sa te citeasca

*fraza bolduita a pornit de la o idee din conferintam combinata cu o concluzie personala : faptul ca esti singurul pe o anumita nisa nu inseamna ca esti cel mai bun, daca nu ai relevanta necesara oferita de cititori, esti singurul pe o nisa, dar esti al doilea  pentru ca nu te citeste nici dracu, pentru ca tu nu ai interes sa iti construiesti  comunitate, un brand, sau alte lucruri pe aceeasi tema. Eu inca sunt de parere ca noi toti suntem inutili fara oamenii care ne citesc – adica oamenii care ne fac ceea ce de fapt suntem.

Astept cu mare drag cat mai multe conferinte ale lui Dragos, astept sa il aud vorbind, sa il vad publicand carti. Chiar daca la inceput am fost putin sceptica si aveam o tentativa de a hateri numarul limitat de locuri, am inteles exact de ce.

Blogul se creste cu pasi mici. Invatam, furam meserie, ne sfatuim, este loc pentru toti deoarece sunt 4 milioane de utilizatori de facebook care asteapta sa citeasca, utilizatori care folosesc google, cauta informatii, cer. Noi suntem aici, putem sa le dam o parte din informatia de care ei au nevoie, sa ne nisam deci, sa creem ceva, sa incercam sa fim cineva, sa reusim, sa fim motivationali, si sa ajungem in punctul in care cineva se uita la noi si ia notite.