bucati de ganduri

pasi de artist

    Aud telefonul sunand, nu ma astept sa fie el, totusi ma surprinde. E tarziu, e noapte, si vocea rasuna la fel de sonor in difuzorul telefonului ca in casti. E aceeasi, e normal asta. “iesi?” “e tarziu azi, poate maine” “hai… ” “nu, printule, azi nu, sunt rupta, revansa maine bine?” “bine… fie” Si ceva in genul asta se termina conversatia. Somnul ma naruie iar a doua zi aproape ca nu imi amintesc ce spusesem cu cateva ore in urma. Totusi el nu uita. Imi aminteste. Dar soarta e cruda (cine stie – cunoaste, acum nu mai zambi asa ca te simt)

    Zilele trecute, dupa multe scoateri de pupile si trageri pe fund imi misc poponetul sa ne vedem. Long time no see (trebuie sa remediem asta) . La fel cum te-am lasat te si gasesc. Cu un zambet obosit, privire calma si imbratisarea care ma face sa stiu ca am o cafea datorie la tine de h-aaaa-ttt. Dar asta nu conteaza. E noapte si este chef de ars aiurea vremea, ca timpu-i scurt si viata la fel. Amica mea ramane usor in urma cu prietenul tau, iese sau nu ceva d’acolo nu-mi pasa. Mergem la pas, cuvinte nu ne trebuie, ne intelegem din silabe si priviri. Ma uit la sireturile tale care se razboiesc cu fizica , si aluneca. Nu vrei sa faci nod dublu, si te certi cu siretul, stiu, si eu fac la fel cu ai mei. Zambesc subtil, iar tu esti vizibil enervat de siret, iti trece repede. Ma uit cu coada ochiului la tine “la ce te gandesti asa intents?” te uiti la mine, intelegi ca ai picat prea mult pe ganduri, parca e prea liniste, o mai rupem cu doua-trei silabe, dar noi ne intelegem si-n liniste.

    Micule artist care esti, realizezi cati prieteni d’ai mei, adolescenti, si oameni te admira? Ai o privire ciudata cand iti spun ca un prieten de-al meu te place. Ce esti in versuri esti in persoana, si nu e un secret asta. Cand ii vad atat de mandrii de tine, sunt si eu la fel, iar cand ma uit la tine, tacut, mergi ganditor, tot timpul gandind la ceva. Gandul departe, hai sa fug dupa el, ma lasi? Oare eu te admir ca ei? Mai ai putin si vei fi un mic vedet, oare asta va schimba ceva in tine? Nu cred, oamenii ca tine se schimba greu la prostii de’astea, pentru ca au prietenii aproape care sa le aminteasca de unde au plecat, sa se intoarca in spate si sa zica “asta sunt, inainte tot asa”

    Si uite, ca ti-am facut si tie un articol cat mi-a permis inspiratia la miezul noptii. Pentru necunoscatori e vorba de …. sa zic? Nu, inca nu zic! Iti mai fac 2-3 d-astea si apoi iti zic si restul. Se merita nu? heh, hai somn usor, ca butoiul cu inspiratie se inchide pe ziua de azi, revin in forta maine, ca se vede nu? Ca am venit hotarata inapoi 😀 

p.s. veni, vidi, vici, “asta inseamna am venit, am vazut….” “da stiiiiu!!! incercam sa-mi amitnesc ceva” 😀